Érdemes úgy pszichológiát tanulni, ha nem akarok pszichológus lenni?
miért hiszi mindenki azt, hogy kötelező diplomát szerezni?
tanulj ki egy jó szakmát, és jobban fogsz keresni
Határozottan nem!
Ha érdekel a pszichológia, akkor olvass ilyen témájú könyveket, az bőven elég lesz. A pszichológus szakma indokolatlanul túl van értékelve, pedig nem tartom álom-melónak. Én munka és szervezetpszicho mestert végeztem, most közgázt tanulok, hogy legyen olyan papírom, amire normális fizetést kapok.
Én a helyedben inkább kihagynek pár évet. Keress egy bármilyen munkát, dolgozz, és majd menet közben kiderül, hogy mi érdekel.
Vagy menj el pályaválasztási tanácsadásra.
Nem érdemes feleslegesen elpazarolni a támogatott féléveket.
Határozottan igen. Csak azt tanuld ami érdekel. Egyetemre pedig mindig érdemes járni, ha érdekel a szak.
Jól megélni, sikeres karriert építeni bármiben lehet, amiben jó vagy, amit szeretsz.
Ha nem akarsz éppen pszichológusként dolgozni, akkor is számos olyan szakterület van, amihez jó a pszichológia, mint alapozás. Amihez értesz, azt hasznosítani is tudod.
Igen! A pszichológia korunk egyik vezető tudománya. Rengeteg féle üzleti területre lehet vele szakosodni, például piackutatás, termékfejlesztés, HR, stb. Az egyik legértékesebb diploma az üzleti területeken, különösen ha megtolod az adatelemzés / statisztika / kutatás részét és/vagy elvégzel mellette egy könnyebb gazdasági szakot, például kereskedelem és marketinget.
Szuperjó mesterszakok vannak hozzá már itthon is (például elte survey statisztika, bme számítógépes és kognitív idegtudomány, vagy külföldön van social data science stb.).
Persze ezt sokan nem értik, de ez ne zavarjon, a magyarok általában nagyon tájékozatlanok ezekben a kérdésekben.
Pszichológus hallgató vagyok, sajnos azt kell mondjam, hogy ha nem akarsz benne dolgozni akkor csak az idődet és az állami féléveidet vesztegeted. Ne érts félre, nagyon érdekes szak és munka de nagyon lassan térül meg még annak is aki benne dolgozik, nagyon sok idő a szakosodás és sokszor nehéz is bekerülni/munkába állni a túljelentkezés miatt.
Ha irodában szeretnél dolgozni akkor esetleg egy emberi erőforrások képzés pl jó lehetne, még van is köze a pszichológiához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!