Érdemes pszichológiára mennem szociális szorongással?
Az első jól mondja. A szorongás egy betegség, amit sikeresen lehet kezelni, csak erőt kell venned magadon, és elmenni pszichiáter szakorvoshoz. Gimisként nem fog gyógyszert írni, hiszen gyerek vagy még. Pszichoterápiát fog javasolni nagy valószínűséggel. A terápiában szakemberrel tudod enyhíteni (ha olyan az idegrendszered, akkor megszüntetni) a problémáid.
Egészséges ember nem szorong mindennapi dolgokon. Én már csak tudom, mert így nőttem fel. Elmentem orvoshoz, és mintha kicseréltek volna.
"Gimisként nem fog gyógyszert írni, hiszen gyerek vagy még."
Gimisnek is írhatnak fel gyógyszert erős szorongás esetén, terápia mellett, persze.
Ez ne tartson vissza, ha ez a szak érdekel.
Illetve attól, hogy pszichológiát végzel, még nem feltétlen kell kliensekkel foglalkozni, más irányba is elmehetsz, ha akarsz.
Érdemes, de előtte próbálj meg te is szakemberrel beszélni.
Aztán, ha tényleg te is ezt az utat választod legalább látod, hogy aki majd 1x hozzád fordul milyen utat jár be...
(Hogy döntöttél azóta?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!