Megéri informatika szakra menni mostanában?
Mert 10-15 éve nevetségesen jó világ volt a programozók körében. Kapkodtak mindenki után, még ha nem is volt a legjobb szakember, majd beletanult. Iszonyatosan felívelt akkor az informatikai szakma, és nagyon nagy hiány volt.
Mostanra már van annyi képzett munkaerő, hogy a szakma alsó részéért már nem kapkodnak, inkább keresnek valakit, aki tapasztalt, vagy kifejezetten szorgalmas (=szép portfólió). Lényegében csak normalizálódott a piac.
Még mindig jó szakma, még mindig el lehet vele helyezkedni, és ez így is marad a jövőben. Az változott, hogy mostmár nem lehet energiaminimummal, egy végigbukdácsolt diplomával elhelyezkedni.
Ha érdekel, szereted, megéri. Ha a pénz érdekel, a szakma nem, esélyes, hogy nem leszel jó szakember, akkor nem éri meg.
Köszönom szépen!
Kettes, jó is lenne :'(
3
,, jó is lenne :'("
Miért?
Ha nem érdekel valami, abban úgysem leszel jó, ha meg nagynehezen el is végzed és nem szereted csinálni, boldogtalan leszel és azon nem segít az extra pénz, elhiheted.
De te tudod, sok sikert. :)
5
Kíváncsi vagyok, melyik az a szakma, amivel éhen halni sem lehet, áruld el. :)
Szerintem csak rossz információid vannak, ha más megvilágitásból közelitenéd meg, szerintem nem látnád ilyen borusan a helyzetett.
7
Szerintem Puzsér is elég szépen megél belőle, neked miért ne menne? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!