A gazdasági informatikus mennyire keresett szakma mostanában?
Figyelt kérdés
Érdemes belevágnom, vagy inkább mérnök info szakra menjek? Az érdekelne hogy mennyire keresett szakma mostanság, mennyit keres, vagy hogy könnyű e vele elhelyezkedni akár külföldön akár itthon. Válaszokat előre is köszönöm :)#egyetem #továbbtanulás #fizetés #gazdaság #állás #gazdaságinformatikus #mérnök informatikus #informatika #álláslehetőség
2016. szept. 17. 13:14
1/3 anonim válasza:
Sok ismerősöm elvégezte, de senki nem maradt állás nélkül. Normális egyetemen ugyanúgy tanulnak programozni, mint a mérnökinfósok. Az órájuk is együtt van. De pl. fizika, mérnöki dolgok helyett számvitel, pénzügy, stb. van.
2/3 anonim válasza:
Vannak gazdinfós ismerőseim, én mérnökinfós vagyok. A prog1 szinten lehet, h ugyanazt tanuljuk, de prog4 környékén már nem igazán.
Szóval, kétlem, hogy gazdinfón 2-3 programnyelv, konzol+grafika, üzleti szoftverek+játékok és hardverleíró nyelvek olyan szinten vannak, mint mérnökinfón.
Ellenben, gazdinfósok több/jobb adatbázist kapnak.
Válasz amúgy az, hogy ha ez az irány jobban fekszik, akkor érdemes lehet. El lehet vele simán helyezkedni, menő cégeknél is, pl SAP vagy Oracle.
3/3 anonim válasza:
Attól függ melyik egyetemen. SZTE-n pl az infós szakok között programozás terén nincs is szinte eltérés. Egyedül a "plussz" dolgokban van. Nekem minden ismerősöm aki gazdinfót végzett ugyan úgy programozónak ment mint a mérnökös és programtervezős ismerőseim. Annyi, hogy nálunk a gazdinfót könnyebb elvégezni, mert nincs annyi szívatós tárgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!