Mostanában mindenhol azt látom, hallom, hogy mérnöki vagy informatikai pályára éri meg menni?
Ezek nem fognak telitodni, mert egyre tobb ilyen szakemberre lesz szukseg, kulonosen ha europai szinten nezzuk.
Mar 15 eve is a mernokok es informatikusok voltak a legkeresettebbek, es valoszinuleg igy lesz 15 ev mulva is.
Esélyes, hogy telítődni fog a piac. Nekem is van egy két mérnökit végzett ismerősöm aki a bölcsész mellett áll a gyorskajáldában.
Semmi nem garantált, főleg nem a stabil, jól fizető állás.
Valószínűleg lesz álláslehetőség.
Az ok roppant egyszerű: egyfelől nem megy mindenki ezekre a szakokra, másfelől nagyon nehéz elvégezni őket.
A jelenlegi pontos adatokat nem tudom, de pár éve még valamivel több, mint 60% volt a lemorzsolódás az egyetemi informatikai képzésben országosan. A mérnökökre vonatkozó adatokat nem tudom, de átlagosan 40% körüli a lemorzsolódás, és van egy elég komoly tippem, hogy ők is felfelé húzzák az átlagot. Úgyhogy igen, valószínűleg lesz munkája annak, aki ilyen szakon végez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!