A gyógyszerészeti egyetemen tényleg olyan sokan csúsznak 1-2 évet?
Több helyről hallottam hogy a gyógyszerészetin elég gyakori a csúszás (1-2 év de neadjisten még 3 is), ez tényleg igaz lehet?
Nektek mik a tapasztalataitok?
Mondjuk azt hozzátenném, hogy a kétharmados évcsúszás arány a gytk-n úgy ertelmezendo, hogy azok között, akik befejezik az egyetemet, tehát amikor megnézed a diplomaosztón az időben végzettek (30%) és csúszottak (60%) arányát.
Amennyiben a lemorzsolódást is figyelembe vesszük, sokkal rosszabb az arány.
Nálunk kb 10% már az első év végén abbahagyta.
Ami a nehézséget illeti, volt egy srác aki csúszott egyet majd meglett az anatómia szigorlata és beközölte, hogy köszöni szépen elég volt, és elment közgázra.
Megkérdeztük, hogy mekkora a különbség a képzések teljesíthetősége között amikor végzett mert a baráti társaságban maradt, és azt válaszolta, hogy a három év alapszak teljesítése alatt kisebb anyag mennyiséget kellett elsajátítani mint csak az anatómia szigorlatra, és hogy egykét félév alatt is le lehetne nyomni az egész közgázt a csigatempó helyett, inkább érdeklődéskielégítés volt, mint egyetem.
A statisztika butított statisztika volt az AOK-oshoz képest amit hármas matematika érettségire képes emberek is teljesítettek, pedig a PTE közgazdaságtudományi karán végzett, ma már a mestere is megvan, ötös diplomával.
Kedves #5 válaszoló!
Az orvosi és a gyógyszerészi képzéseken nem feltétlenül azért csúsznak ki az emberek a 6 és 5 évből, mert iszonyatosan nehéz, hanem mert lelkileg szörnyen megterhelő mindkettő szakirány.
Aki azon izgul már elsősként, hogy vajon meglesz-e a 6 év alatt, annak azt szoktam javasolni, hogy mindig a következő napra fókuszáljon csak.
Felnőtt ember vagy, a saját döntéseidért te felelsz már, annál többet pedig, hogy mindent beleadsz nem tudsz tenni. Nem tartozol senkinek magyarázattal.
A vizsgák hatalmas részéhez egy nagy adag szerencse is kell. Nem történik semmi, ha 6 vagy 7 év lesz belőle, hidd el.
Hajrá!
Egy végzett delikvens
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!