Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mezőgazdasági vízgazdálkodási...

Fujiko kérdése:

Mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnöki szakról vélemény (BSc)?

Figyelt kérdés
Eddig csak két egyetemen volt elérhető, ha jól tudom (Debreceni és Széchenyi István Egyetem) most elérhető a Gödöllői egyetemen is (MATE). Érdekel a szak (vízügyi technikus vagyok eleve de tanultam környezettechnológiát is) és azt szeretném kérdezni, hogy akik tanulták már, milyen tapasztalataitok vannak ezzel? Mennyire nehéz stb. :)

2023. dec. 26. 00:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát ha màr a szakmádban dolgozol és jelenthet előre lépési lehetőséget akkor jó lehet. De amúgy sztem hasonloan mint egy környezet mérnöki vagy vìzugyi üzemeltetési szak sajnos sztem nem egy agyon fizetett mérnöki szakma.
2023. dec. 26. 09:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez leginkább egy mezőgazdasági szakma, tehát konkrétan ezen a területen várható a jövőbeli elhelyezkedés. A mezőgazdaság, a kutatás pedig nem fizet túl jól.

Egyébként ha csak nem pénzügyre mész, vagy orvosira, informatikusnak, fizikusnak stb. akkor ne csináljunk már úgy, mintha különösebben okosnak kellene lenni.

Ezt a szakot kb. bárki elvégzi.

Egy probléma van vele, hogy nagyon specifikus. Mi érdekel, hogy pont erre gondoltál?

Ha a mezőgazdaság vagy az ottani gépek érdekelnek menj mezőgazdasági mérnökire vagy agrármérnöknek. Ha a víz akkor vízügyi üzemeltetés alapszak, esetleg építőmérnöki. Ha a környezettechnológia akkor menj gépésznek majd szakosodj ilyen gépekre.

2023. dec. 26. 16:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Mernokok között az info, mechatro, villamos trió az ami megeri , utána meg még a jármű és gépész mernokivel is lehet jó melokat megcsipni. Az ilyen agrar, élelmiszer, epìtő, epitesz , környezet meg hasonló mérnök szakokat nagyon nem ajánlom ha fontos a jó fizetés.
2023. dec. 26. 18:08
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igazából a szakmáról kérdeztem nem a fizetésről. Már ebben dolgozok 3 éve és előrelépést jelentene a munkahelyen ha diplomával lennék. Sajnos tudom és tapasztalom, hogy nem a legjobban fizető szak viszont érdekel. Olyanba nem szeretnék belevágni ami csak a pénz miatt jó, ha nem érzem benne jól magam. Leginkább olyanoktól kérdem, hogy milyen akik voltak/vannak is már ebben a szakban egyetemen. (Illetve nem tudom mennyire befolyásoló tényező de 23L vagyok szóval nőként erdeklődök a szakma iránt)

Azért is tetszene, mert van benne minden. Ha nagyon kellene választanom akkor a vízgazdálkodás ami jobban hozzá köt (és nem az üzemeltetési része). Konkrétan Baján lenne olyan szak ami a legjobb lenne de túl messze van és anyagilag sajnos nem kivitelezhető az ottani egyetem.

2023. dec. 26. 20:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Mit dolgozol egyebként ha nem titok? Jó olvasni, hogy valakit ennyire érdekel amit csinál
2023. dec. 26. 22:38
 6/6 anonim ***** válasza:

"Már ebben dolgozok 3 éve és előrelépést jelentene a munkahelyen ha diplomával lennék."

Ha mezőgazdaságban dolgozol és a vízellátás, talajművelés ezen a területen érdekel akkor igen, hasznos tudást fog adni ez a szak. Ha nem ebben dolgoznál már eleve, annyira nem ajánlanám, mert csak úgy elhelyezkedni vele nem olyan könnyű.

2023. dec. 27. 09:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!