Mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnöki szakról vélemény (BSc)?
Ez leginkább egy mezőgazdasági szakma, tehát konkrétan ezen a területen várható a jövőbeli elhelyezkedés. A mezőgazdaság, a kutatás pedig nem fizet túl jól.
Egyébként ha csak nem pénzügyre mész, vagy orvosira, informatikusnak, fizikusnak stb. akkor ne csináljunk már úgy, mintha különösebben okosnak kellene lenni.
Ezt a szakot kb. bárki elvégzi.
Egy probléma van vele, hogy nagyon specifikus. Mi érdekel, hogy pont erre gondoltál?
Ha a mezőgazdaság vagy az ottani gépek érdekelnek menj mezőgazdasági mérnökire vagy agrármérnöknek. Ha a víz akkor vízügyi üzemeltetés alapszak, esetleg építőmérnöki. Ha a környezettechnológia akkor menj gépésznek majd szakosodj ilyen gépekre.
Köszönöm a válaszokat. Igazából a szakmáról kérdeztem nem a fizetésről. Már ebben dolgozok 3 éve és előrelépést jelentene a munkahelyen ha diplomával lennék. Sajnos tudom és tapasztalom, hogy nem a legjobban fizető szak viszont érdekel. Olyanba nem szeretnék belevágni ami csak a pénz miatt jó, ha nem érzem benne jól magam. Leginkább olyanoktól kérdem, hogy milyen akik voltak/vannak is már ebben a szakban egyetemen. (Illetve nem tudom mennyire befolyásoló tényező de 23L vagyok szóval nőként erdeklődök a szakma iránt)
Azért is tetszene, mert van benne minden. Ha nagyon kellene választanom akkor a vízgazdálkodás ami jobban hozzá köt (és nem az üzemeltetési része). Konkrétan Baján lenne olyan szak ami a legjobb lenne de túl messze van és anyagilag sajnos nem kivitelezhető az ottani egyetem.
"Már ebben dolgozok 3 éve és előrelépést jelentene a munkahelyen ha diplomával lennék."
Ha mezőgazdaságban dolgozol és a vízellátás, talajművelés ezen a területen érdekel akkor igen, hasznos tudást fog adni ez a szak. Ha nem ebben dolgoznál már eleve, annyira nem ajánlanám, mert csak úgy elhelyezkedni vele nem olyan könnyű.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!