Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pályakezdő orvosok! A rezidens...

Pályakezdő orvosok! A rezidensi álláshelyekre általában protekcióval kerülnek be Budapesten?

Figyelt kérdés
Gondoltam megpróbálom itt feltenni ezt a kérdést, hátha jönnek olyanok, akik tudnak válaszolni.

2023. dec. 16. 19:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%
Pécsett végzett volt csoporttársaim közül többen mentek fel Pestre.
2023. dec. 17. 15:27
 12/15 anonim ***** válasza:
Oda, ahova túljelentkezés van, kell valami előny. Ilyen, ha már ismernek, mert ott tdk-ztál, vagy valóban valakinek a valakije vagy ott. Előbbi hivatalosan is előny, utóbbi amolyan nem hivatalosan, de azért lehet tudni. De nagyon sok helyre nincs túljelentkezés, így valamit mindenki találhat. Ha kimondottan frekventáltabb terület a cél, érdemes az egyetem alatt elkezdeni a bedolgozást oda felvett gyakokkal, TDK-val stb.
2023. dec. 18. 12:53
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
10-es, tudnak adni szolgálati lakást, amivel mentesítenek az albérlet alól (nem kis összeg marad így nálad) meg ilyen-olyan pótlékokat is ki tudnak találni, legalábbis régen volt ilyen. Emellett kevesebb kolléga mellett többet is ügyelsz, ami jól fizet. Végső soron egy orvos egy kisvárosi kórházzal simán jobban kijöhet életszínvonalban, mint egy budapesti klinikán. Munkakörülményekben persze nem biztos.
2023. dec. 18. 12:57
 14/15 anonim ***** válasza:
#12 Hol lehet utána nézni ezeknek? Hogy melyik szakon hány hely van és van-e túljelentkezés? Másodéves vagyok, de már érdekelne, hogy tudjak készülni...
2023. dec. 18. 12:58
 15/15 anonim ***** válasza:

OKFŐ. Minden évben ősszel kérnek helyeket, de ezeket nem mindig kapják meg. Van újraosztás is, ha marad valahol státusz (rezidensi hely), akkor azt más megpályázhatja a képzőhelyen belül.

Jó helyekre már végzés előtt megvannak a helyek. (Én idén végzem és a kiszemelt klinikán egy fix hely kell egy PhD hallgatónak, utána jövök én. TDK-zom az igazgatónál.)

2023. dec. 18. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!