Egy turizmus-vendéglátás szakon végzett diplomás el tud helyezkedni hagyományos közgazdasági diplomát igénylő álláshelyen?
Adott munkahelyen úgyis betanítanak, megmutatják a munkafolyamatokat, programokat… az más kérdés mennyire kell biztos közgáz tudás, mit kell fejből tudnod, mit tudsz programokkal megoldani.
Én Turizmus-vendéglátás diplomával pénzügyi ügyintéző vagyok (számlázok, számlákat iktatok, előkészítem a könyvelést)
Nem a főiskolán tanultam meg számlázni, na ez a lényeg :) szakszavakat tanultunk, adózás is volt érintőlegesen, de ez pont egy olyan terület, ami folyamatosan változik.
Felvettek, mert diplomás vagyok, előnynek számított ahogy a nyelvismeret is.
A főnököm viszont Okj képzést végzett és mérlegképes könyvelő, sosem akart diplomát. Nem nézem le, könyvelésben tényleg profi.
Az első kérdés az, hogy mennyire combos közgazdaságtani munkára gondolsz.
De nem kizáró tényező, hogy ha tudatosan építed a karriered akkor igen. Gyakornokként a legkönnyebb szerintem kicsit más szakmában elhelyezkedni, mert akkor úgy is azt nézik interjún, hogy hány napot tudsz vállalni és hogy mennyire adtad el magad. Hogy ha mondjuk magas szintű Excel tudást is tudsz villantani akkor az is sokat számít, érdemes rafekudnod. Pár mondjuk adatelemzesi modszertannak is utána nezhetsz, hogy ha olyan irányba mennél.
Hogy ha semmit se tudsz felmutatni azért, hogy téged válasszanak egy főállású állásnál (tapasztalat, szakirányú végzettség, hard és soft skillek) akkor nehéz. Szóval ha nincs meg a végzettség akkor a többit kell kimaxolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!