Egyetemről való átjelentkezésnél figyelembe veszik az érettségi eredményt?
Sziasztok!
Elkezdtem idén egy egyetemet, de szívesen átjelentkeznék a BME-re. Sajnos alapjáraton az érettségi pontjaim nem lennének meg oda. Ezzel szemben az egyetem jól megy, nincs semmi gond a tárgyakkal, jegyekkel.
Olvastam, hogy átvételkor 30 kreditnek kötelező lennie az egyetemen, ahol vagyok, viszont kell csatolni az érettségi eredményt is. Szerintetek van esély arra, hogy átvesznek, ha az egyetemi átlagom jó az érettségivel szemben? Elvileg nézik, de ki tudja, mi alapján hozzák meg a döntést.
Köszönöm előre is, ha valakinek van épkézláb véleménye, esetleg tapasztalata, és megosztja:D
Köszi a válaszokat!
Egyetértek, biztosan nem lenne olcsó mulatság.
Viszont az iskola adhat 2024-től többletpontokat, úgyhogy lehet érdemes lenne a felvin megpályáznom, mert van nyelvvizsgám, illetve gyengébb emeltem, de ezekre az iskola mind ad plusz pontot most már. Legrosszabb esetben nem vesznek fel, és maradok a seggemen😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!