Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mindenképp szükséges az...

Mindenképp szükséges az emelet érettségi a tovább tanuláshoz, ha már megszerezted vagy megszerzed a felsőoktatási végzettséged?

Figyelt kérdés

Felsőoktatási szakképzésben tanulok jelenleg és mindenképpen szeretném folytatni a tanulmányaimat, az alapképzésen.

Ennek a módja, hogy újra felvételiznem kell, viszont a szabályok szerint már szükséges az emelet érettségi.(az nekem nincsen)

Viszont lesz egy felsőoktatásban megszerzett végzettségem, ez nem váltja ki az emelt érettségi vizsgát? Csak mert értem én, hogy a szabály az szabály, de a felsőoktatási képzés sokkal komolyabb, mint az emelt érettségi véleményem szerint.

Emellett ugyan azon a szakon szeretnék tovább tanulni, amin jelenleg.

Ennek van valami módja, hogy zökkenőmentesen tudjam folytatni a tanulmányaimat, vagy jelentkeznem kell egy emelt érettségi vizsgára?

2020. dec. 25. 16:47
 1/3 anonim ***** válasza:
57%
Kell emelt érettségi
2020. dec. 25. 16:50
 2/3 anonim ***** válasza:
78%

Diplomával kiváltható, FOSZK-kal nem.

A napokban jelent meg a Közlönyben valami a továbbtanulással kapcsolatban, de nem olvastam. Azt esetleg érdemes lehet átrágni. Egyes szakokon egyes végzettségek plusz ponttal járnak, és elvileg volt szó könnyebb bejutásról, de azt nem tudom, ez mit takar.

2020. dec. 25. 17:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! Ugyanígy vagyok, jelentkezni kell emeltezni. Én csak jöbőre fogok. Idén májusban javító érettségizek.
2020. dec. 28. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!