Szükséges hozzá nyelvvizsga?
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karára szeretnék jelentkezni a következő évben. (most fogom elvégezni a gimnáziumot)
Emelt szintű történelem és informatika érettségim lesz.
Szeretnék régészetet tanulni de nem tudom hogy ehhez mennyiben szükséges a középszintű nyelvvizsga?
Nincs valami jó nyelv érzékem, adjam fel a régészetet és keressek új álmokat magamnak? :(
Minden szakon kimeneteli követelmény egy államilag elismert nyelvizsga, a szint és "típus" (szakmai vagy általános) már szakonként változó, illetve akad olyan szak is, ahol két nyelvvizsgát kérnek. Ezt teljesíteni kell, különben nem kapod meg a diplomádat. Elviekben azt is be szeretnék majd vezetni, hogy a felvételihez is szükséges legyen és csak nyelvvizsgával lehessen jelentkezni a felsőoktatásba, de ez még egyelőre nincsen így.
Ha régészetet szeretnél tanulni, akkor emiatt nehogy lemondj róla. Nyelvvizsga nélkül is fel fognak venni, hiszen jelenleg még nem kötelező és még az egyetem alatt is meg tudod szerezni. Az már más kérdés, hogy minden területen jól jön már egyetemen is, ha az ember legalább egy idegen nyelvet beszél mert pl. sokkal több forrás áll a rendelkezésére és nyilván a kommunikációt is segít, fontos szempont az álláskeresésnél is stb.. Ugyanakkor a felvételihez nem kell, tehát készülhetsz és megpróbálhatod, de ha nem sikerül vagy úgy érzed, hogy még nem menne, akkor sincsen semmi veszve és van még időd.
itt is leírják :) de nincs semmi, ha nem azonnal kezded el. szerintem még jobban is járnál, ha nyelvet tanulnál, csinálnál előtte valami hasznos okj-t, amivel már a diákévek alatt lesz bevételed (valami IT? ha tetszik az infó...), és amire később támaszkodhatnál, mert a régészet nagyon lutri meló és a fizetés elég gyér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!