Megéri e nőként számítógép szerelő munkatársnak tanulni?
Hát ha egy ilyen kérdést a Közlekedés témába írsz, akkor lehet jobb lenne elengedni. 😅
Amúgy meg úgy tudom 2023-mat írunk, nem pedig 1823-mat. Azt csinálsz, amit akarsz, vagy amihez kedved van. Nincs már olyan, hogy férfinak való, meg nőnek való munka.
Majd ha ilyen dolgokat javítasz, akkor elmondhatod, hogy számítógép szerelő vagy:
https://www.youtube.com/@DominikMuhelye
Az első gépemet 1996-ban raktam össze, és akkor még nem volt internet se, hogy megnézzem, mit hova kell dugni, szóval a szét és összeszereléshez nem kell nagy ész, adja minden magát. A javítás, ahogy a videóban is csinálják, na az már valami.
Lehet megsértődni az előző írásokon és lepontozni. De tény, hogy a hat tűs kábelt a hat lyukú csatlakozóba bedugni, a kereket a kerekbe, a trapézt a trapézba, a zöldet a zöldbe, stb még nem épp a számítógép szerelés szintje.
Ha érdekel a téma nyugodtan foglalkozz vele, tanuljad. De azért légy tisztában azzal, hogy még bőven a felhasználói színt közepén tartasz csak tudásban, és nem a "szerelői szint" elején.
A fentebb linkelt Dominik műhelye tényleg jó youtube csatorna a témában, de azért az már haladó színt. Kezdőknek talán inkább T&T informatika* csatornáját ajánlanám, az egy gyorsan megugorható színt. Bár nagyobb részt laptopokkal és mobilokkal foglalkozik, de az is igaz, hogy erre halad a világ.
3 ettől kellene hasra esni? Hasonlókat én is megcsináltam, mégsem vagyok különösebben ügyes.
Ellenben 20 éve dolgoztam egy holding kis elektronikai alcégénél, ahol szarul voltak felforrasztva azok a mini SMD cuccok egy plc paneljére és leestek, átmentem a javítókhoz, szinte mind 50-60 közti nő volt, igaz nem tudták mit csinálnak, csak annyit, hogy pl. U10 ic-t kell cserélni. Ettől függetlenül lényegesen jobban megscsinálták mint ahogy nekem sikerült volna.
Látom lepontoztátok azt, hogy "magának a szakmának nem sok értelme van".
Akkor pontosítom: a szakma iskolarendszerű tanulásának, a "papírszerzésnek" nincs sok értelme, mert olyan gyors a változás, hogy úgyis magadat kell folyamatosan továbbképezned, ha meg erre képes vagy, akkor magadtól meg is tudod tanulni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!