Informatikus könyvtáros szak milyen?
Figyelt kérdés
Elsősorban Debrecenben, de akár más egyetemen is általánosságban.
Képzés, elhelyezkedés...
2023. nov. 17. 01:20
1/9 anonim válasza:
Ne menj erre a szakra!
Ertelmetlen.
3/9 anonim válasza:
Valakinek ezt a munkát is el kell végeznie…sokan azért nem választanak bizonyos szakokat mert az nem “menő”, viszont nagyon fontos szakma, ha belegondolunk.
Szerintem bruttó 300.000 körül kereshet egy kezdő.
4/9 anonim válasza:
ülsz a pultnál, és pittyegteted a könyveket, amiket ki- vagy visszavisznek. ha olvasótermi vagy, a végén te pakolod vissza egyesével az összes könyvet, amit aznap használtak.
5/9 anonim válasza:
Legjobb barátnőm elvégezte, ebben is dolgozik. Nehezen talált állást pályakezdőként is és akkor is, amikor váltani akart. A munka többnyire nem stresszes (bár hülyék mindenhol vannak), de a bér gyalázatosan kevés.
6/9 anonim válasza:
én bölcsész vagyok, de dolgoztam már könyvtárosként ergo, nem kell hozzá szakma, bárki elvégezheti akinek bármilyen papírja van róla, hogy nem sügér tehát semmi érteme direkt erre a szakirányra menni továbbtanulni
7/9 anonim válasza:
Az informatikus szónak semmi alapja nincs a szak nevében. Ez egy büfé szak, ezek mellett manapság könyvtárosokra sincs szükség.
8/9 anonim válasza:
Nekem van most olyan szaktársam,aki eredetileg azt végezte...tehát ki tudod találni, hogy miért jár hozzánk egy másik alapképzésért.
9/9 anonim válasza:
Félrevezető a szak megnevezése. Az informatika itt információtudományt jelent. Tehát kutatásmódszertan.
Másik ága a feldolgozó könyvtáros. Hasonló, mint egy adatrögzítő, de annál bonyolultabb.
Amúgy kb lehetetlen ezzel a szakkal elhelyezkedni. Én vagyok az élő kivéttel. 😃 De mondjuk úgy, 20-ból 2 tud könyvtárban elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!