Milyen egyetemi szakot ajánlotok ezekhez az érdeklődési körökhöz?
Sajnos vészesen közeleg a jelentkezési határidő, én pedig teljesen el vagyok veszve.
Ezek a dolgok érdekelnek:
● jog
● nyelvek tanulása
● különböző kultúrák
● diplomácia
● közgazdaságtan (nem a számolós mint pl könyvelő, hanem inkább elméleti síkon)
●esetleg kommunikáció
● történelem
● nemzetközi témák
● emberi jogok
● természettudomány
● környezetvédelem
● filozófia
A közgazdaságtan "elméleti" síkon sokkal durvább matematika, mint amit a könyvelők csinálnak.
Mit értesz természettudomány alatt? Fizikát, kémiát, csillagászatot, az orvosit vagy mit? És különböző kultúrák alatt? Az inka, azték vagy a perzsa kultúra érdekel? Kommunikáció, mint micsoda? Háborús tudósító, újságíró, tréner, coach, stb?
Nyelveket tudsz tanulni egyetem nélkül is, ahogy filozófusok műveit is nyugodtan olvashatod.
A diplomáciában mi az ami érdekel? Nagyon zárt közeg, egy nemzetközi tanulmányok/kapcsolatok szak elvégzése messze nem garancia arra, hogy el tudsz helyezkedni majd pl a Külügyminisztériumban.
Mit értesz nemzetközi témák alatt? Politológiát? Pénzügyeket? Vagy micsodát?
Nagyon tág intervallumot adtál meg, próbáld ezt szűkíteni, mert így nehéz lesz a döntés.
Próbáld meg fordítva. Milyen munkát szeretnél?
Íróasztal? Jövés- menés?
Kevés vagy sok kolléga, kontakt, kliens?
Csoportos, vagy önálló?
Kreatív, vagy szabályok szerinti?
Ha ezeket tudod magadról, keress hozzá tanulni valót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!