Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Azt tudom hogy szoktak lenni...

Azt tudom hogy szoktak lenni egyetemeken nyílt előadások ahova boldog boldogtalant beengednek. ha megvan az adott érdeklődési kör? (többi lent)

Figyelt kérdés
de annak az egyetemén nincs feltűntetve az oldalán, hivatalosan hogy pl aug 8.án 14órától nyílt előadás mindenkinek egy bizonyos témakörben akkor is ugyanúgy várnak szeretettel mindenkit minta ki lenne írva?
2023. júl. 28. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Az összes egyetemi előadás nyílt, és mindenki álltal látogatható.
2023. júl. 28. 13:11
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm de ezt tudtam, a fő kérdés az lett volna, hogy állandóan? tehát akár jövőhét hétfőn is beeshetek valahova random minden hivatalos fix időpont tudta nélkül?
2023. júl. 28. 13:18
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Igen, bemehetsz, de mi értelme lenne.
2023. júl. 28. 13:24
 4/6 anonim ***** válasza:
87%
Augusztusban hova a rossebbe akarsz beesni, amikor nyáron nincs egyetem?
2023. júl. 28. 13:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Á-á - nem eszik olyan forrón a kását. Állami egyetemeken valóban mindig látogathatóak voltak az előadások (s szigorúan csak az előadások - gyakorlatok és laborok ott sem), csak hogy a BME és ELTE kivételével ma már gyakorlatilag nincsenek állami egyetemek, mindegyik alapítványi tulajdonú és fenntartású lett. Ez persze nem jelenti azt, hogy ott áll egy Valtonos biztonsági őr az ajtó előtt és nem enged be, ha be akarsz menni - a kutyát nem érdekli, hogy ki vagy és honnan jöttél, de ha az egyetem tótumfaktumai beleírják a szervezeti és működési szabályzatba, hogy az előadások csak az egyetemi polgárok által látogathatóak akkor te szabályellenesen fogsz ott tartózkodni.

Szerintem az egyházi fenntartási egyetemeken (Károli, Pázmány, stb.) jobban megorrolnak arra, hogy ha külsősök zavarnák az előadást, s valószínűleg könnyebben lépnének a kizárásukra, de technikailag még elvileg mindenhova beülhetsz.

2023. júl. 28. 13:36
 6/6 anonim ***** válasza:

OFF: ennek a világon semmi értelme szerintem. Mondjuk bemész egy Római jog előadásra, vagy egy Gazdasági matematikára és mégis mit érsz vele? Sosem az a lényeg, hogy ott ülj az előadáson, hanem, hogy meglegyen a diploma ami igazolja a megszerzett tudást.

Ha csak érdeklődsz témák iránt, akkor könyvekből, netről szedd fel az infót amire kíváncsi vagy.

2023. júl. 28. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!