Azt tudom hogy szoktak lenni egyetemeken nyílt előadások ahova boldog boldogtalant beengednek. ha megvan az adott érdeklődési kör? (többi lent)
Á-á - nem eszik olyan forrón a kását. Állami egyetemeken valóban mindig látogathatóak voltak az előadások (s szigorúan csak az előadások - gyakorlatok és laborok ott sem), csak hogy a BME és ELTE kivételével ma már gyakorlatilag nincsenek állami egyetemek, mindegyik alapítványi tulajdonú és fenntartású lett. Ez persze nem jelenti azt, hogy ott áll egy Valtonos biztonsági őr az ajtó előtt és nem enged be, ha be akarsz menni - a kutyát nem érdekli, hogy ki vagy és honnan jöttél, de ha az egyetem tótumfaktumai beleírják a szervezeti és működési szabályzatba, hogy az előadások csak az egyetemi polgárok által látogathatóak akkor te szabályellenesen fogsz ott tartózkodni.
Szerintem az egyházi fenntartási egyetemeken (Károli, Pázmány, stb.) jobban megorrolnak arra, hogy ha külsősök zavarnák az előadást, s valószínűleg könnyebben lépnének a kizárásukra, de technikailag még elvileg mindenhova beülhetsz.
OFF: ennek a világon semmi értelme szerintem. Mondjuk bemész egy Római jog előadásra, vagy egy Gazdasági matematikára és mégis mit érsz vele? Sosem az a lényeg, hogy ott ülj az előadáson, hanem, hogy meglegyen a diploma ami igazolja a megszerzett tudást.
Ha csak érdeklődsz témák iránt, akkor könyvekből, netről szedd fel az infót amire kíváncsi vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!