Vajon komolyan vennének és lehetek így matematikus?
Anno matematika BSc-re jelentkeztem, amit el is végeztem, viszont nem éppen jó eredménnyel.
Érdekeltek bizonyos területek, de pszichés és egyéb komoly betegségek miatt olyan 1,5 év után teljes motiválatlanság mellett csak belőttem a 2-es, 3-mas szinteket és átcsusszantam a vizsgákon.
A záróvizsgára összeszedtem mondjuk magam, kérdezgettek is, hogy maradok-e mesterre, de mondtam, hogy nem. (Nagyon elegem volt addigra)
Most jópár évvel később viszont rájöttem, hogy nem igazán tudom elengedni ezt a matematika dolgot és agyalok az MSc jelentkezésen, illetve utána PhD-n. De a tapasztalatom az, hogy akik ilyen szintre mennek, azok már az elejétől jól teljesítenek, tanárokkal jó kapcsolatot építenek ki, már akár alapképzés alatt írnak kisebb cikkeket stb.
Nem tudom, hogy az eddigi nem túl jó eredményeim mennyire befolyásolnák akár a felvételemet, akár azt a célt, hogy PhD-ra is mehessek, iletve eleve az oktatók hozzáállását a személyemhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!