Szerintetek melyik a legkönnyebb doktorátus?
Régebben ígéretet tettem valakinek, hogy majd nekem is lesz dr. -i cím a nevem előtt. Az érdekelne szerintetek hogyan lehet a legkönnyebben megszerezni, melyik a legkönnyebb iskola, vagy bármi? S kb mennyit kéne félretennem rá?
Mindenkinek előre köszönöm a hozzászólását!
hehe...
azért a dolog ennél kicsit bonyolultabb, minimum summa cum laude az egyetemen, a szakterület rendkívül magas szintű ismerete (nem átlagos, hanem követelmény fölötti), kutatási munka, sok-sok év - de vannak ösztöndíjak, a pénz miatt nem kell aggódnod
gyűjteni csak akkor kell, ha veszed valahol a diplomádat, de akkor már olcsóbb, ha egyből személyit veszel
Hát most azért elmenni doktorizni, hogy legyen egy dr a neved előtt... gondolkodj el:
- Ahhoz, hogy felvegyenek doktori iskolába, el kell végezned egy egyetemet. Lehetőleg nem átbukdácsolva. (5 év, és elég sok pénz akkor is, ha államilag támogatott vagy.)
- Értened kell ahhoz, amit csinálsz, akkor is, ha nem érdekel. Jól csinálni olyat, ami nem érdekel... az nem egyszerű dolog.
- Fel kell hogy vegyenek a doktori iskolába, ami minimum 3 év, de sokan nem csinálják meg annyi idő alatt. A doktori iskol alatt már kapsz fizetést vagy ösztöndíjat.
- A doktori iskola alatt önálló kutatást kell végezned. Olyan témábanm ami téged nem érdekel, ez igencsak kínszenvedés lehet.
- Ha bele is vágsz, semmire sincs garancia.
Vagyis jól gondold meg, hogy el akarsz-e cseszni 8-10 évet az életedből azért a dr-ért, ha amúgy nem érdekel az egész. Ami érdekel, azt azalatt nem tudod csinálni, vagyis 8-10 év lemaradásod lesz.
Vagy elvégzed a jogi/orvosi/gyógyszerészeti egyetemet. Akkor 5 év után alapból megkapod a dr-t.
Mondjuk ilyen hozzáállással (fogadásból legyen egy dr a neved előtt...) remélem tényleg csak dísznek lesz ott, ha elvégzed, nem szándékozol majd azon a területen dolgozni.
Az 5 évet tényleg elírtam, bocsánat:D De a jog 5 év. Az orvosi pedig hat. Ugyanis a diploma megszerzésével már megkapja az illető a dr.-t, nem csak a szakosodással.
Tehát a legrövidebb a jog, utána az orvosi.
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat!
Tisztában voltam vele, hogy ez egy kemény feladat lenne. S egyenlőre csak számvetésbe kezdtem, hogy valóban mennyi év és mennyi pénz lenne, ha én ezt valóban meg szeretném csinálni.
Mindenkit megnyugtatok, nem szeretnék utánna műteni vagy hasonlók. De pl a községben ahol lakom egy elég butácska lány 5 vagy 6 év alatt elvégzett egy jogász iskolát és most rettentő büszke /nagyképű/ hogy dr lett. Pedig tényleg elég ostoba.
A másik, hogy vannak területek amik érdekelnek. Pl matematika, közgazdaságtan, kutatások. Csak attól félek, hogy ezen területeken doktorálni tényleg úgy 8-10 év körül lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!