Hagyjam ott az egyetemet?

Figyelt kérdés

Eddig csak egy hónap telt el, ma írtam az első zh-mat és katasztrófális lett. A másik kettőt kb hibátlanra kellene megírnom hogy meg legyen a kettes a tantárgyból. Holnap lesz még egy zh-m hiába tanultam nem fog menni…

Egyszerűen elegem van, annyira de annyira vártam ezt a szakot és most teljesen úgy érzem hogy becsaptam saját magamat. Már nem érdekel semmi, minden nap sírva kelek, gyomoridegem van az egésztől. Gondolkodtam hogy kihagyok egy évet de azt a szüleim nagyon nehezen emésztenék meg. Nem bírom ezt a nyomást, pedig tisztában voltam vele hogy az egyetem erről szól, és mindenki azt mondja hogy csak az a lényeg hogy legyen meg a kettes de én nem kettesekkel akarom elvégezni ezt a szakot. Nagyon el vagyok keseredve, bennem van az is hogy ha kihagynám akkor bele lennék betegedve hogy egy évvel később lesz diplomám. Nagyon rettegek mindentől és közben annyira össze vagyok zavarodva

2023. okt. 17. 21:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
És hozzateszem, hogy nálunk mernöki szakon a szakátlag minden évben kettes koruli volt , persze voltak azert eredményesebbek is. Ha szted kettessel nem érdemes végezni akkor kB az emberek 90 százaléka el sem végezte volna...
2023. okt. 18. 19:31
 12/15 anonim ***** válasza:
15%
Igen, hagyd ott.
2023. okt. 23. 16:15
 13/15 anonim ***** válasza:
28%

Egyik hozzászóló vagyok. Akit mellesleg jól lepontoztak mások mellett.

1. Miért is? Meg a többit?

2. Nem mindenkinek való az egyetem. És elsősorban nem tudás miatt mondom, hanem a stressz meg a sok hülyeség. Vizsgaidőszak kemény tud lenni önmagában is. Keményebb szakon meg pláne. Gyengébb szakon közepesebb idegrendszerű embereknél meg szintén lehet extra. - Ezek opcionális dolgok, döntse el mindenki maga.

Viszont ha valaki kikészül egy képzéstől, és extra alatt olyan dolgokat értrek, hogy nem jelenik meg tanár, elfelejtenek vizsgaidőpontot kiírni, a tanár kedve meg ha úgy tartja, akkor meg vizsga előtt pár nappal küld valamit stb. Aki egyetemista ezt tudja.

És akkor még nem beszéltünk a szociális stb. dolgokról, amik szintén jók és "jók". Meg ott vannak azok, akik teljesíteni akarnak és önszorgalomból is olvasnak szakirodalmat. Na azok idegeinek ez mégjobban odatesz.

Tehát valaki, miért kínozza magát ha kikészül/ kikészítik? Menjen tönkre? Tegyék tönkre? Hogy akkor majd utánna "takarítsanak fel", meg helyette? Meg akkor mi lesz utána olyannal, akit sikeresen "traumatizáltak?

2023. okt. 23. 20:42
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor majd megedződik, 13-as! Nem kikészül, hanem megtanul stresszt kezelni és priorizálni. Jól jön még az az életben, meg a diploma is, jobban, mint a megfutamodás. Ezek nem lehetetlen dolgok egy ép értelmű ember számára.
2023. okt. 23. 22:55
 15/15 anonim ***** válasza:
81%
Kedves kérdező! Én is nagyon csalódott voltam az első egyetemi egyestől és az első bukásomtól. Te még mindig középiskolásként gondolkodsz egyetemistaként, azért vannak túlzott elvárásaid magaddal szemben. Lesz majd lehetőség pótZH-ra, ahol kijavíthatod az egyeseidet. És ha buksz, akkor mi van? Felveszed jövőre a tárgyat. Ha pedig tovább kell maradnod az egyetemen, akkor mi lesz? Bekap a nagy semmi? A bukás, csúszás teljesen természetes az egyetemen. Ez már nem középiskola.
2023. okt. 24. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!