Hagyjam ott az egyetemet?
Eddig csak egy hónap telt el, ma írtam az első zh-mat és katasztrófális lett. A másik kettőt kb hibátlanra kellene megírnom hogy meg legyen a kettes a tantárgyból. Holnap lesz még egy zh-m hiába tanultam nem fog menni…
Egyszerűen elegem van, annyira de annyira vártam ezt a szakot és most teljesen úgy érzem hogy becsaptam saját magamat. Már nem érdekel semmi, minden nap sírva kelek, gyomoridegem van az egésztől. Gondolkodtam hogy kihagyok egy évet de azt a szüleim nagyon nehezen emésztenék meg. Nem bírom ezt a nyomást, pedig tisztában voltam vele hogy az egyetem erről szól, és mindenki azt mondja hogy csak az a lényeg hogy legyen meg a kettes de én nem kettesekkel akarom elvégezni ezt a szakot. Nagyon el vagyok keseredve, bennem van az is hogy ha kihagynám akkor bele lennék betegedve hogy egy évvel később lesz diplomám. Nagyon rettegek mindentől és közben annyira össze vagyok zavarodva
Eléggé egyszerű a képlet, légy őszinte magaddal és mondd ki, hogy miért lett katasztrofális.
Ha keveset készültél rá, akkor fejezd be a nyafogást és kezdj el tanulni, legyen rendszeres.
Ha rájöttél, hogy nem érdekel mégsem a képzés, akkor töltsd az időd azzal, hogy keresel valamit, ami valóban érdekelhet.
Magamból kiindulva arra tudok gondolni, hogy pont ez a nagy stressz az oka, hogy nem tudsz rendesen tanulni. Írod, hogy a szüleid ki lennének akadva és azt, hogy belebetegszel ha egy évvel később lenne diplomád. Ne csináld. A szüleid felneveltek, de most már a te felelősséged, hogy mit csinálsz. Nem azt mondom, hogy halogasd, hanem azt, hogy ha esetleg mégsem sikerülne még nem a világ vége.
Akkor hagyd ott a szakot, ha egyltalán nem érdekel, nem is szeretnél vele dolgozni.
Lesz pót zh.
Az, hogy az első félévben nem zökkenőmentes a váltás a gimirol, sokakkal megesik, ebből nem szabad messzemeno következtetéseket levonni.
Ha érdekelnek az olyan munkak, amikhez ez a végzettség kell, semmiképpen ne add fel!
Ez általában így indul. Még nem nőttél ki a gimiből.
Nos, örültem, hogy 5 tárgyból végigvergődtem az érettségin, aztán következett a két tárgyból az írásbeli és szóbeli felvételi.
Az egyetem első vizsgaidőszakában 11 vizsgám volt! Félév közben meg kemény témazáró ZH-k.
Beleizzadtam, volt két utóbizsgámnis, de belejöttem!😁
Beállt a rutin.
OTT NE HAGYD!
5-ös vagyok.
Nem beszélve arról, hogy nem azonos a tudásszint, amivel a klf helyekről érkezett diákok indulnak. Az első félév sokszor felzárkóztatás.
Más az oktatási rend, a módszerek, s más a hatékony tanulási módszer is a gimihez képest.
Tarts ki! Tanulj folyamatosan, válaszd ki a neked leghatékonyabb módszert. Keres tanuló partnert, akivel átbeszélitek a tételeket, stb.
Fog az menni, ne parázz! Ez már a felnőtt világ.👍👍👍
Mennyi idős vagy?
Főbb dilemmában- menni, avagy sem- én is benne vagyok.
"én nem kettesekkel akarom elvégezni ezt a szakot"
Várd meg amíg találkozol azzal a tárggyal, aminél örülni fogsz neki, hogy 2-es lett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!