Ahhoz hogy pszichológus legyek hány évig kell tanulnom?
5 év után leszel okleveles pszichológus (3 év alapképzés, 2 év mester), azonban ez kb. semmit se ér. Ezután minden képzés fizetős, a legtöbb pedig követeli azt is, hogy pszichológusként dolgozz mellette, mert vinni kell eseteket, a felnőtt klinikai képzésnél meg kifejezetten eü-s munkahelyek szükségesek, ahova lényegében lehetetlen bekerülni, mert az okfő nem ad pénzt, hiába lenne igény a kórház részéről a pszichológusokra.
Ha inkább gyerekekkel foglalkoznál, az olyan szempontból jobb irány, hogy munkád biztos lesz, mert a pedagógiai szakszolgálatok, a gyerekvédelem, az iskolák mind folyamatos fluktuációval és szakemberhiánnyal küzdenek. A szakszolikat ráadásul elfogadják a tanácsadóinál és a klinikai szakképzésnél is, bár ki tudja meddig.
Én megbántam, te gondold még át.
Nyelvvizsga eddig 2 kellett a mesterhez, nem tudom ez maradt-e, miután az egyetemek saját hatáskörben tudják ezt elvárni, ennek utána kell járni.
Üdv:
Egy végzett pszichológus, aki nagyon szeretne felnőtt klinikai szakpszichológus lenni, de nem tud, és ezt meg is mondták neki, hogy a jelenlegi képzési rendszerben ez egyszerűen lehetetlen és rohadt sok mázli mellé jó kapcsolati hálók is kellenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!