Ahhoz hogy pszichológus legyek hány évig kell tanulnom?

Figyelt kérdés
Nagyon felkeltette az érdeklődésem mostanában a pszichológia szak.Valószinűleg Szegedre szeretnék csak nem tudom, hogy ha egy magán pszichológus szerenék lenni hány év után végzek és ha elvégzem a szakot tovább kell-e tanulnom vagy elég az alap szak.+kell-e idegen nyelvet tanulni
2023. okt. 6. 16:07
 1/5 anonim ***** válasza:
48%
3+2
2023. okt. 6. 16:25
 2/5 anonim ***** válasza:
54%

5 év után leszel okleveles pszichológus (3 év alapképzés, 2 év mester), azonban ez kb. semmit se ér. Ezután minden képzés fizetős, a legtöbb pedig követeli azt is, hogy pszichológusként dolgozz mellette, mert vinni kell eseteket, a felnőtt klinikai képzésnél meg kifejezetten eü-s munkahelyek szükségesek, ahova lényegében lehetetlen bekerülni, mert az okfő nem ad pénzt, hiába lenne igény a kórház részéről a pszichológusokra.

Ha inkább gyerekekkel foglalkoznál, az olyan szempontból jobb irány, hogy munkád biztos lesz, mert a pedagógiai szakszolgálatok, a gyerekvédelem, az iskolák mind folyamatos fluktuációval és szakemberhiánnyal küzdenek. A szakszolikat ráadásul elfogadják a tanácsadóinál és a klinikai szakképzésnél is, bár ki tudja meddig.

Én megbántam, te gondold még át.

Nyelvvizsga eddig 2 kellett a mesterhez, nem tudom ez maradt-e, miután az egyetemek saját hatáskörben tudják ezt elvárni, ennek utána kell járni.

Üdv:

Egy végzett pszichológus, aki nagyon szeretne felnőtt klinikai szakpszichológus lenni, de nem tud, és ezt meg is mondták neki, hogy a jelenlegi képzési rendszerben ez egyszerűen lehetetlen és rohadt sok mázli mellé jó kapcsolati hálók is kellenek

2023. okt. 7. 08:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2023. okt. 7. 09:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Magán pszichológus az 3 év BA+2 ev MA +4 év klinikai szakkepzés alaphangon, tehát 9 év. Ezt nem tudják sokan amikor elkezdik.
2023. okt. 18. 21:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja és az angol nyelvtudás az alap, mert a szakirodalom jó része angolul van, nincs magyarra lefordítva. És adott esetben szemrebbenés nélkül adják meg az angol nyelvű könyvet, hogy abból kell tanulni.
2023. okt. 18. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!