Orvosi egyetemet elkezdeni gyerek mellett?
Van itt olyan anyuka, aki 25-26 év körül kezdte el az orvosi egyetemet, kisgyerek (2,5 éves) mellett? Mindig is érdekelt, viszont sajnos nincs emelt érettségim sem biológiából sem kémiából. Aki hasonló cipőben jár/járt, tudna nekem valamit írni erről? Tudom, hogy nagyon sok év, és mire odajutok, hogy tudnék ebben dolgozni, eléggé 35 éves korom után lennék már, feltéve, ha minden jól megy. (most vagyok 27 éves). Az elméleti részét lehet levelezőn is csinálni?
Köszönöm, ha válaszolsz!
"viszont sajnos nincs emelt érettségim sem biológiából sem kémiából."
Akkor még nem is érdemes beszélni az orvosi egyetem elkezdéséről.
"Az elméleti részét lehet levelezőn is csinálni?"
Szerencsére nem. Esetleg telefonos távgyógyító szeretnél lenni?
Nem vagyok sem anyuka, sem orvosira nem jártam, de a következőket tudom:
-Orvosin nincs levelező.
-Ahhoz, hogy felvegyenek, előbb a követelményeket kell teljesítened, tehát letenni az elvárt érettségiket.
-Nem tudom milyen az anyagi helyzeted, de azt is figyelembe kell venni, hogy orvosi mellett nem biztos, hogy annyit tudsz dolgozni, amennyit szeretnél. (Tehát kevesebb a bevétel.)
Első, nem, nem akarok távgyógyító lenni, de gondoltam, hogy lesz egy olyan válaszoló, aki bunkó, mert így teljes az oldal. :D
Gondoltam, hogy letenném előtte az érettségiket, nyelvvizsgát, meg minden mást, ami szükséges lenne.
"Gondoltam, hogy letenném előtte az érettségiket, nyelvvizsgát, meg minden mást, ami szükséges lenne."
Hajrá! Leghamarabb ezt jövő májusban teheted meg. Nem tudom, milyen szinten állsz, mennyit felejtettél a középiskolás évek óta, de szerintem ha most elkezded, már akkor is lemaradásban vagy. Esetleg 1 tárgyból fel lehet készülni májusig, a másikból meg jövő őszig. Az emelt szint nem könnyű, még a nappalis gimnazisták is megizzadnak. Változik a pontszámítási rendszer, de valószínűleg az orvosira továbbiakban is elég magas pontszám kell majd a bejutáshoz.
Saját városodban van orvosi egyetem? Másfelől ha nem ingázási távolságra van, akkor nagyon megnehezíti az életed az egész hetes elfoglaltság. Hetente látnád a gyereked. Hétfőtől péntekig órád lehet bármikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!