Milyen szakmát tanuljak felnőtt férfiként?
Van természettudományos területen diplomám, PhD-m, és ezen a területen is dolgozom. A magyar átlaghoz képest egyáltalán nem keresek rosszul, habár a mai árak mellett már nem mondanám, hogy nagyon nagy lábon élnék. Nagyon szívesen kipróbálnám magam teljesen más területen is, és a csapból is az ömlik, hogy mekkora hiány van megbízható szakmunkásokból. Nem váltanék teljesen, de másodállásként szívesen kipróbálnám magam olyan területen, ahol kézzel fogható dolgokat alkotok.
Ami szempont:
-Gerincprobléma miatt közepes vagy könnyű fizikai munkára lennék csak alkalmas, nehéz fizikai munkára nem.
-A kézügyességem viszont jó.
-Lehessen félállásként csinálni.
-Előzetes tudásom nagyon kevés. Volt már a kezemben szerszám, de nem vagyok az a fajta, aki otthon megbütyköli a kattogó hangot kiadó az autót.
-A képzés hosszánál vegyük figyelembe, hogy nem vagyok fiatal. Ha sokadik ráképzés után, és a képzés után sok év betanulás után lesz valaki értékelhető szakember, az már lehet nem nekem való.
-Ha még ezek után is marad olyan szakma, amit nem zártunk ki: Nyilván azt preferálnám, amiből nagyobb hiány van, vagy jobban fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!