Végzett orvosok, rezidensek, szakorvosok. Mennyire ajánljátok az orvosi egyetem elkezdését, illetve ha visszamehetnétek az egyetemi évek kezdetére, ugyanezt a pályát választanátok?
Sziasztok!
Dilemma előtt állok, ugyanis rendelkezem már egy diplomával, gyógyszerész vagyok, munkalehetőségem rengeteg és a fizetésem is jónak mondható. Viszont nem érzem úgy, hogy ebben ki tudok teljesedni, váltani szeretnék orvosi pályára. Az egyetemi felvételi megvolt, sikerült bejutnom, viszont vacillálok, hogy nem fogom-e megbánni a pályaváltást. Sajnos nem volt lehetőségem orvosokkal beszélgetni arról, hogy mit gondolnak, mennyire is éri meg az ő útjukat követni, nemcsak anyagi szempontokat szem előtt tartva. Nagyon köszönöm a válaszokat! Egyébként húszas éveim közepén járok.
Én ebben a felállásban nem vágnék bele. Van egy jól fizető, biztos állásod, az orvosi sem biztos hohy be fog jönni.
A férjedre meg szerintem ne alapozz, az még sok év amíg visszafizetetitek a hitelt, ki tudja mi történik addig.
#11 köszi a válaszodat!
#10 bárki bármikor megcsalhat, semmi sincs kőbe vésve, aki meg akar csalni az meg is fog. Egyébként iszonyatosan irigynek tűnsz a kommentjeid alapján. Nem patikai eladó vagyok amúgy, ha már ennyire belementél, gyógyszerész diplomával csomó területen el lehet helyezkedni.
Szintén férfiként, és orvosként rohadtul nem örülnék ha az asszony kitalálná, hogy ő most orvosira akar menni.
Ez minimum 9-10 év szopás ami nem éri meg egyébként. És az hogy ki kell perkálni pár milliót az a legkevesebb benne.
Én jelenleg nettó másfelet keresek, ha lenne társam az nem zavarna ha nem keres sokat, az viszont igen, hogy gyakorlatilag folyton, vizsgázik, tanul, ügyel. Ez az ötlet tuti recept egy váláshoz.
Kérdező, simán vágj bele, ha ez a vágyad és van rá anyagi kereted.
Szerintem itt a legtöbb válaszoló nem az orvosira jár, úgyhogy nem tudnak érdemben hozzászólni.
Gyógyszerészként egy csomó tárgyat el tudsz fogadtatni, ezzel is könnyebb dolgod lesz és kevésbé fog leterhelni a vizsgaidőszak. Másrészt vannak már olyan alapjaid, amik meg tudják majd könnyíteni a tanulást.
Az orvosi alatt is szoktak gyereket vállalni, jellemzően 4. év után. Ez ne legyen probléma, másrészt ha gyereked születik, akkor elengedik hitelt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!