Segítene valaki kiszámolni?
Ez az 'informatikát szeretnék tanulni az egyetemen' egy elég tág fogalom. Konkrét szakot írj, ami érdekel, valamint helyszínt is, mert a pluszpontokat is már teljesen az intézmények kezébe adták.
Itt egyébként szerintem önállóan is el fogsz tudni igazodni.
Mérnökinformatika vagy programozó informatikus és SZTE.
Az általad küldött linken nem ír ponthatárokat.
A hozott pontokkal semmire nem fogsz menni, egy szuper felvételit kellene írni, emelt érettségikkel. Mind a 2 tárgyból illdomos lenne összehozni egy kb 70%-os szintet...
Mi az, ami miatt most arra kaptál rá, hogy na most te egyetemen akarsz tanulni?
Megérte lazsálni kamaszként? Most igazából azt az anyagot kellene megtanulnod, amit akkor a lazsálás miatt nem tettél, és arra még +100%-ot az emelt szint miatt.
Szerintem a legegyszerűbb út számodra az lenne ha újraérettségiznél a 2 tantárgyból amit néznek, és annak a 2 tantárgy százalékát dupláznád.
Mivel jövőre elég sok szakon változik a plusz pontok rendszere így nem minden esetben relevánsak az eddigi évek ponthatárai.
Mérnökinfo idei ponthatárai
Programtervező idei ponthatárai
A gond ott van, ahogy 4# írja jövőre sok minden változik, pl 100% középszintű érettségi csak 67 pontot fog érni nem 100-at... ha előbb vetted volna észre, hogy tanulni szerettél volna, akkor nem lenne ennyire gáz
Jelenlegi ponthatárok alapján kb 300-320 pontot kellett volna elérned, azzal szerintem kényelmesen felvettek volna (pl elég lett volna, ha a matek közepet újra írod és elérsz pl 80%-ot azzal 322 pontod lett volna)
Így ha nagyon be akarsz kerülni kell majd 2 emelt (persze az is elképzelhető, hogy jövőre a ponthatárok hatalmasat zuhannak majd, mert szerintem a legtöbb embernek 1 emeltje van meg 1 középszintűje)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!