Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Így hogy lehet bekerülni az...

Így hogy lehet bekerülni az orvosira?

Figyelt kérdés

2024tol más lesz a rendszer, mint eddig. Vajdasági vagyok, ezért nem Magyarországi gimnáziumba jártam, semmilyen sportversenyen nem vettem részt, tanulmányi versenyen igen, de azt nem tudom, hogy nézik-e, mert ugye nem Magyarországon értem el helyezést.

Ha megírom a vizsgákat 85-90%ra, akkor az 350 pont. Még a mostani rendszerben az emelt miatt rákerült a plusz 100 pont, így meglenne a 450, de most azt a 100 pontot ha jól tudom félig a szóbeliből félig pedig a tanulmányi eredményekből, pl. nyelvvizsga lehet megkapni.

Nyelvvizsga esetében ha felsofoku, akkor 30 pont, ha B2 akkor 10.

Ha hozzádobom a 350hez a 30 pontot, az még mindig csak 380.

A szóbelin nem nagyon tudom elképzelni, hogy mit fognak kérdezni, de tegyük fel, kapok az 50 pontból 40et, akkor 420 pontom lesz. Az orvosi pedig általában minimum 430.

Teljesen kétségbe vagyok esve és meg vagyok ijedve.

2023. aug. 1. 18:01
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Minden egyetem külön határozza meg, hogy mire adja azt a 100 pontot. Azt hiszem pl. a PTE-ÁOK továbbra is megadja az 50-50 pontot az emelt érettségikért, így nyilván Pécsen hasonló lesz a ponthatár, mint az előző években. A többi egyetemen meg mivel nem fog járni "csak úgy" a 100 pont az emeltekért, így nyilván csökkeni fog a ponthatár a többi 3 egyetemen.
2023. aug. 1. 18:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Most egy kicsit megnyugodtam, de a semmelweis lenne nekem a jó, mert itt van a tesóm.
2023. aug. 1. 18:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
#1: Orvosi esetén Pécsen se fog járni az emeltek után a plusz 50 pont.
2023. aug. 1. 23:34
 4/6 A kérdező kommentje:

És Debrecen vagy Szeged?

Magyarországon mindenki nyert valamilyen versenyt? Vagy csak azok fognak bejutni az orvosira, akik igen?

2023. aug. 2. 16:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Nem versenyhelyezett Magyarországon korántsem mindenki. Nagyon valószínű, hogy ez az újfajta számítás a pontok csökkenését fogja hozni, ugyanis a magyar felvételi rendszer úgy működik, hogy a jelentkezők pontszámait rangsorolják, tehát ha van 250 hely, ahova jelentkeztek 1000-en, akkor a 250. legjobb ember pontszáma lesz a határ. Ha ez 380 pont, akkor annyi. Amikor bevezették a két kötelező emeltet, le is zuhant 400 alá a vidéki karokon, és a SOTE-n is alacsonyabb volt a szokottnál, mert az akkor felvételizők úgy teljesítettek. Azóta jobb lett a felkészítés a kémia emeltre is, így visszakúsztak a pontok, de ha most elveszik a 100 plusz pontot a két emeltért, akkor ismét visszaesés lesz látható. Ha megírod az emelteket magas százalékra és viszel nyelvvizsgát, a szóbelin meg tudsz beszélgetni, jók az esélyeid.
2023. aug. 5. 16:28
 6/6 anonim ***** válasza:
na szotyoládé? hogy sikerültek?
jún. 3. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!