Így hogy lehet bekerülni az orvosira?
2024tol más lesz a rendszer, mint eddig. Vajdasági vagyok, ezért nem Magyarországi gimnáziumba jártam, semmilyen sportversenyen nem vettem részt, tanulmányi versenyen igen, de azt nem tudom, hogy nézik-e, mert ugye nem Magyarországon értem el helyezést.
Ha megírom a vizsgákat 85-90%ra, akkor az 350 pont. Még a mostani rendszerben az emelt miatt rákerült a plusz 100 pont, így meglenne a 450, de most azt a 100 pontot ha jól tudom félig a szóbeliből félig pedig a tanulmányi eredményekből, pl. nyelvvizsga lehet megkapni.
Nyelvvizsga esetében ha felsofoku, akkor 30 pont, ha B2 akkor 10.
Ha hozzádobom a 350hez a 30 pontot, az még mindig csak 380.
A szóbelin nem nagyon tudom elképzelni, hogy mit fognak kérdezni, de tegyük fel, kapok az 50 pontból 40et, akkor 420 pontom lesz. Az orvosi pedig általában minimum 430.
Teljesen kétségbe vagyok esve és meg vagyok ijedve.
És Debrecen vagy Szeged?
Magyarországon mindenki nyert valamilyen versenyt? Vagy csak azok fognak bejutni az orvosira, akik igen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!