Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Teljesen kivagyok. Nem vagyok a panaszkodás híve, de úgy érzem hatalmas a káosz bennem. Tavaly májusban végeztem a gimiben, jó eredményekkel. Akkor a gyógyszerészeti volt a cél, bár mivel későn döntöttem viszonylag ezügyben, a kémia emelt érettségimre nem volt elegendő tudásom. Mondanom se kell, nem vettek fel. Kihagytam egy évet, újra emelteztem. Nagyon rosszul voltam egész idő alatt nem találtam a lelki békém. Nem ettem, szorongtam, sírtam, teljesen lecsúsztam lelkileg. Már 12.-ben is elkezdődött ez az egész. Egzisztenciális válságban voltam. 3 év kőkémény tanulás után a gimiben hirtelen már nem tudtam mit akarok és ki vagyok. Mik a céljaim, ki vagyok én, mivel tudok azonosulni. Sose volt egyetlen egy szak ami nekem az álmom volt és kitartottam mellette, nem tudtam egy irány mellett kitartani. Annyira hamar változik bennem minden. De rájöttem hogy érdekel nagyon a vállalkozás világa, és mivel suliban a biosz/kémia kombo azért megvolt, úgy döntöttem gyógyszerészetire megyek ahol ezeket tudom ötvözni. Állandóan azon agyaltam vajon jó-e ez nekem ez az irány. Miután kihagytam egy évet szinte teljesen ezzel ment el az egész. Azt éreztem lelkileg nekem nem erre van szükségem, a szívem nem ezt szeretné. Mivel mindig is az volt az álmom hogy gazdag legyek, és ezért szinte mindig kitűnő tanuló voltam, úgy éreztem ez racionális döntés a gyógyszerészetit választani. Valójában a szívem nem szeretné, de közben az eszem meg ezt mondaná. És ez nagyon rossz. Régóta nem találok arany középutat, ráment erre a nyugtalanság miatt a lelki békém. Úgy érzem megragadtam valahol. Már lassan 2. éve. Mintha egy libikóka lenne az egész. Egyszer az eszem hangosabb akkor csinálom, máskor a szívem megszólal akkor meg nagyon nehéz. Alapvetően nagyon extrovertált, kreatív, kicsit művészi, de ugyanakkor racionális személyiségem van. Olyan mindenféle. Nehéz ezt körül írni. Mintha nehezen tudnék egy dolog mellett így kitartani. Zavar, hogy 20 évesen itt tartok gondolkodás szempontjából. Kipróbáltam már azt is, hogy eljátszottam azzal a gondolattal hogy más szakot választok vagy akár egy szakmát, és akkor hagyom a gyógyszerészt. Akkor azért szorongtam az ismeretlentől hogy jaj ki tudja mi lesz mi lesz ha nem leszek akkor gazdag. Ha meg a gyógyszerészeti mellett maradok akkor meg az olyan furi érzés. Tudom ez gáz, őrület már számomra is, de tényleg keresem a megoldást. Megköszönném ha leírnátok a véleményeteket és megpróbálnátok segíteni, hálás lennék tényleg. 🥺

2023. júl. 30. 22:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem leszel gazdag, ezzel a ténnyel jobb ha megbarátkozol. Tudod, kik gazdagok az átlag emberek közül? Akik vállalkoznak, mert van egy jó ötletük, és tudják hogy valósítsák meg (persze alap hogy értsenek is valamihez). Na most te gyógyszerész vagy: milyen jó ötleted van amiben kamatoztathatnád a meglévő tudásod? Gyógyszerészként dolgozhatsz multinál,ahhol egy pár év után jó kis fizud lehet, jól tudsz belőle élni - de ez nagyon messze van a gazdagságtól. Találnod kell egy piaci rést, amire az embereknek igénye van. De ezt nem 20 évesen fogod megtalálni. Nem. Neked először is el kell döntened hogy mi az amit csinálni szeretnél, utána el kell sajátítanod a lehető legmagasabb szintet, utána (vagy közben) pedig el kell kezdened karriert építeni. Tapasztalatokat szerezni, és kapcsolatokat építeni
2023. júl. 30. 22:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mit mond a szived?

Egyébként körbejárnám a témát, elmennék minden állásbörzére, nyílt napra stb. Illetve ismerősök ismerőseit kérném meg, hogy mutassák be milyen az a szakma. Ezt csináltam én annak idején.

Igen, kell egy középút. Nem jó, ha csak a pénzre hajtasz, mert nagyon sok ideig kell ezzel foglalkoznod. Másrészt érthető, hogy szeretnél egy bizonyos életszínvonalat. Igazából majdnem minden szakkal lehet jól keresni, csak van, amelyikkel sokkal nehezebb.

Azt javaslom, hogy találj egy B tervet, amiben nincs benne az egyetem. Addig tanulj nyelvet stb. Kimehetsz egy időre külföldre is, láss világot, járj nyitott szemmel.

Az egyetemet akkor kezdd el, ha megvan az elhatározás. A gyógyszerész szak nem annyira egyszerű.

2023. júl. 30. 22:44
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Megnyugtatlak, hogy ilyen mentalitással te sosem fogsz meggazdagodni függetlenül az eredményeidtől és a diplomádtól.
2023. júl. 30. 22:46
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Elgondolkodtam rajtuk nagyon. Utolsó válaszoló! Kérlek kifejtenéd?
2023. júl. 30. 23:57
 5/7 anonim ***** válasza:
53%
Most felvették a gyógyszerèszetire?
2023. júl. 31. 07:18
 6/7 anonim ***** válasza:
39%

#3 Te olyan jóindulatú vagy! Én téged nyugtatlak meg, hogy ilyen nagyfokú jóindulattal a szívedben sose leszel szimpatikus senkinek.

Mit várunk egy 20 évestől? Még tapasztalatlan, kiforratlan. Kérdező, jelentkezz az egyetemre, az ész bajjal jár, ne gondolkozz! Ha nem tetszik, majd akkor ráérsz ezen agyalni. Passziváltatni is tudsz meg ott is tudod majd hagyni.

2023. júl. 31. 14:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, felvettek a gyógyszerészetire
2023. aug. 1. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!