Merre tovább? Mit tennétek a helyemben? (iskola/munka)
Sziasztok!
19 éves gimnazista diák vagyok, és nem tudom merre menjek tovább.
14 évesen kellett eldöntenem azt, hogy mi szeretnék lenni. Akkoriban még az informatika világa érdekelt(egész nap bent ültem és játszottam, gondoltam milyen jó lesz.. :D), ezért ebben az irányban tanultam tovább.
4 évig alatt leérettségiztem, szereztem egy irodai informatikus szakképesítést (amolyan alapfokú okj/mellékszakképesítés szint), most pedig ötödik évemben vagyok, ami már a tényleges szakma megszerzésére épül. (Informatikai rendszerüzemeltető)
Viszont, egyre inkább érzem azt, hogy mellé lőttem ezzel az egésszel.
Konkrétan megutáltam ezt az irányt. Nem érdekel semennyire sem ez az egész.
Nem tudnám elképzelni magam úgy, hogy egy irodában ülök, vagy bárhol, és rendszergazdai dolgokat csináljak.. Lehetetlen..
Így pedig teljesen felesleges ezt megszereznem, mert 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem ebben fogok dolgozni. Nem érdekel mennyit keres, nem érdekel, hogy kényelmes a munka, mert egyszerűen utálom ezt csinálni. Nem úgy szeretnék felkelni reggelente, hogy "Jajj, már megint dolgoznom kell.", hanem tényleg várni szeretném a munkát. Ez pedig ezzel az iránnyal nem fog összejönni.
180°-os fordulatot vett az életem az utóbbi 2 évben. Elkezdtem mozogni, leadtam 35kg-ot és érdekel a testépítés világa. Szívesen lennék személyi edző is, vagy a táplálkozással is foglalkoznék. Ezt szeretném csinálni.
Nyilván itthon a szüleimmel is megbeszéltem a dolgokat, Ők ezt teljesen ellenzik.
Nem hisznek ebben az egészben, és azt gondolják, hogy egy gyárban fogok 12 órázni és nem lesz senki belőlem. (Sosem támogatnak ilyen dolgokban, minden ilyen dolgot hülyeségnek tartanak, szerintük nekem sosincs igazam, szóval nem lepődtem meg. Nem várom el, hogy támogassanak, de egy "Ha ezt látod jónak, akkor csináld" mondat néha jólesne..)
Azt az érvet hozzák fel, hogy akkor minek tanultam 4 évig? De képtelek felfogni, hogy a 4 év alapból csak az érettségire ment és semmi köze nem volt az informatikához.
Szerintük végezzem el, mert kell ez nekem.
De képtelen felfogni, hogy nem érdekel ez az irány, hidegen hagy minden informatikával kapcsolatos dolog, és 0 motivációm van ez iránt. Nincs ezzel semmi jövőképem, de tényleg.
Teljesen értelmetlen 1 év megy el így, amit tölthetnék hasznosan is.
Nyilván, ha otthagynám, elmennék dolgozni, ami érettségire épül. Összeszednék egy kis pénzt, és vinném ezt a táplálkozással/edzéssel kapcsolatos témát, tanfolyamok, mert ez érdekel.
De az sem kizárt, hogy külföldre megyek dolgozni. Angol nyelvtudással, szakma nélkül többet érek külföldön, mint itthon bármikor fogok..
Mi erről a véleményetek? Mit tanácsoltok?
elsőként azt,hogy éretségizél le,mivel ha nincs papírod,akkor tényleg gyári munkás lesz belőled mert semelyik normális munkahely se fog felvenni papír nélkül!
Másrész ha igazán érdekel a sport,akkor csináld azt másodállásban vagy hobbiból,vagy egyetemen lehetsz még sportszakos ha jól sportolsz!
Azért gondolkodj,később még jó jöhet az a tudás ami most van!
"14 évesen kellett eldöntenem azt, hogy mi szeretnék lenni." Ez így nem igaz. Valóban lehet valami szakmát elkezdeni tanulni olyankor, de ez még semmit nem jelent. Érettségi után toább is tanulhatsz egyetemre, lényegében bárhova, ha a felvételi elvárásoknak megfelelsz.
Angolul jó, hogy tudsz, ezt is érdemes lehet tovább fejleszteni, esetleg még egy nyelvet is tanulni, mert nem árthat.
Olyan irányba tanulj tovább, ami érdekel.
Az informatikai végzettséged se baj, ha megvan, mert még lehet, 10 év múlva jobban fogod szeretni és akár szívesebben dolgoznál is benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!