Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az milyen ötlet, hogy elvégzek...

Az milyen ötlet, hogy elvégzek egy gyengébb fősulit, majd utána egy egyetemet?

Figyelt kérdés
Az 8 év, két(ugyanolyan) diploma. Félek, hogy az egyetem erős lesz nekem.
2023. júl. 23. 09:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
De az előbb azt mondtátok, hogy nincs különbség. Most akkor van mégis?
2023. júl. 23. 13:12
 12/17 anonim ***** válasza:
21%
Diploma, diploma, ebből a szempontból semmi, de mondjuk egy WSÜF-t ne akarjunk már egy lapon említeni egy BCE-vel az elsajátítható tudás vonatkozásában...
2023. júl. 23. 13:20
 13/17 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam... De akkor meg visszaugrottunk az elejére: Mégiscsak van különbség.
2023. júl. 23. 13:23
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a képzésben továbbra sincs különbség. A Wekerlén is ugyanazt az anyagot adják le, ugyanazt ismerik el és gyakran még az oktatók is ugyanazok. A különbséget nem a főiskolai vagy egyetemi cím adja, hanem az, hogy a Corvinus többet válogathat a diákok között és eleve jól szituáltabb családok gyerekeit veszik fel, plusz a magyar állam is több milliárddal tömte ki, mint alapítványai magánegyetemet.
2023. júl. 23. 13:26
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Milyen tudományterületről beszélünk egyébként?
2023. júl. 23. 13:31
 16/17 A kérdező kommentje:

Jah tehát akik válogathatnak, ők mondjuk plussz dolgokat kérnek, pl jobb jegyeket, emelt érettségit. Így már világosabb.

A "szokásos" gazdasági terület, azon belül is a "híres" Gazdmen szak.

2023. júl. 23. 13:47
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Pl: A Slutsky-t már szerintem egy BME-n vagy BGE-n sem tanítják, az OE meg eleve butítva tanítja a mikrot. Következtetésképpen nem ugyanaz az anyag, maximum a témakörök ugyanazok, azok mélységében komolyabb differenciák vannak. Vannak helyek, ahol nem kell, máshol kell tudni deriválni. stb...
2023. júl. 23. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!