Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha egy gyengébb egyetemen...

Ha egy gyengébb egyetemen csinálom az alapszakot és egy erősebben a mestert, annak van értelme?

Figyelt kérdés
A BGE és a Pannon Egyetem között gondolkodom, de a Pannon jobban vonz, pedig tudom, hogy kevesebbet ér. Ha ott megcsinálnam az alapot és a BGE-n a mestert, akkor azzal érek valamit?
2023. jan. 11. 17:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Alapszabály, hogy a BGE-n nem csinálunk mestert, a BGE ugyanis még mindig főiskola, hiába nevezik egyetemnek. Alapszaknak tökéletes, de mesterre nem megyünk oda.

Jó a panda is alapszaknak, csak hol leszel ott a prérin gyakornok? Mert az tökön szúrás, ha releváns gyakornoki program nélkül szerzel diplomát… nincs akkora különbség amúgy a panda és a bge között, hogy emiatt Pestre költözz. A gyakornoki hely a nagyobb gond.

2023. jan. 11. 18:05
 2/10 A kérdező kommentje:
Én a duális képzésre gondoltam, azzal tudnék gyakornoki munkát szerezni.
2023. jan. 12. 15:52
 3/10 anonim ***** válasza:
Pecsi
máj. 13. 23:03
 4/10 anonim ***** válasza:
3. A PTE úgy szar, ahogy van. Én onnan váltottam a BGE-re. Nagyon nem bántam meg.
jún. 12. 04:32
 5/10 anonim ***** válasza:
A BGE n rosszindulatú a tanárok?
jún. 12. 06:49
 6/10 anonim ***** válasza:

5. Rosszindulatúnak nem mondanám, de kicsinyesnek igen. Szerintem van a BGE-s tanárok egy részében egy ősi frusztráció, hogy ők “csak” a BGE-n tanítanak (és nem a Corvinuson), és ezt a frusztrációt némelyek a hallgatókon verik le. Láttam vizsgaidőszakban kisírt szemeket nem egyszer…

Mivel összesen 5 magyar egyetemre jártam, így van összehasonlítási alapom, és szerintem a BGE ahhoz képest, hogy mégsem egy tudományegyetem (azaz nem egy kutatóközpont), elég nehéz volt, pont a kicsinyes számonkérések miatt.

Félreértés ne essék: a BME szerintem még rosszabb.

Az ELTE-ről nem tudok nyilatkozni, de állítólag az se könnyű.

A Corvinuson meg a sok nagyképű majmot kell elviselni (a hallgatótársakat), az oktatás meg kicsivel sem jobb, mint a BGE-n.

jún. 12. 07:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm.
jún. 12. 09:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Hajrá Nyíregyházi Főiskola! De komolyan, nem kell beleszakadni, a társaság is jó, nyugis a város is.
jún. 12. 15:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Gazdasági szak jó?
jún. 12. 15:42
 10/10 anonim ***** válasza:
9. Teljesen. Nem attól leszel jobb szakember, ha szétszívatnak egy neves egyetemen, aztán meg az egészséged, esetleg rengeteg pénzed is bánja. Ezt az utat is megjártam, nem érte meg, váltottam is.
jún. 12. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!