Ha egy gyengébb egyetemen csinálom az alapszakot és egy erősebben a mestert, annak van értelme?
Alapszabály, hogy a BGE-n nem csinálunk mestert, a BGE ugyanis még mindig főiskola, hiába nevezik egyetemnek. Alapszaknak tökéletes, de mesterre nem megyünk oda.
Jó a panda is alapszaknak, csak hol leszel ott a prérin gyakornok? Mert az tökön szúrás, ha releváns gyakornoki program nélkül szerzel diplomát… nincs akkora különbség amúgy a panda és a bge között, hogy emiatt Pestre költözz. A gyakornoki hely a nagyobb gond.
5. Rosszindulatúnak nem mondanám, de kicsinyesnek igen. Szerintem van a BGE-s tanárok egy részében egy ősi frusztráció, hogy ők “csak” a BGE-n tanítanak (és nem a Corvinuson), és ezt a frusztrációt némelyek a hallgatókon verik le. Láttam vizsgaidőszakban kisírt szemeket nem egyszer…
Mivel összesen 5 magyar egyetemre jártam, így van összehasonlítási alapom, és szerintem a BGE ahhoz képest, hogy mégsem egy tudományegyetem (azaz nem egy kutatóközpont), elég nehéz volt, pont a kicsinyes számonkérések miatt.
Félreértés ne essék: a BME szerintem még rosszabb.
Az ELTE-ről nem tudok nyilatkozni, de állítólag az se könnyű.
A Corvinuson meg a sok nagyképű majmot kell elviselni (a hallgatótársakat), az oktatás meg kicsivel sem jobb, mint a BGE-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!