Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit éri meg tanulni 2 diploma...

Mit éri meg tanulni 2 diploma után, hogy biztosan legyen munkám?

Figyelt kérdés

32 éves vagyok, van egy alapszakos és egy mesterdiplomám, és egy OKJ végzettségem művészet/művészetközvetítés területen és két középfokú nyelvvizsgám (angol, német).

A szakmámban úgynevezett szabadúszó vagyok, vannak időszakok mikor van munkám, van mikor nincs. Mivel kiszámíthatatlan, így van mellette egy állandó, vendéglátós munkám. Alapvetően elvagyok, nem keresek rosszul, szeretem a munkáimat, de azért hosszútávon nem szeretném ezt csinálni. Nehéz ott hagynom a vendéglátást, mert abszolút alkalmazkodnak az egyéb munkáimhoz és nehéz ennyire rugalmas, bejelentett munkát, nem mellékesen jófej kollegákkal.

Viszont most van lehetőségem, hogy levelezőn elvégezhessek még egy egyetemet és valami olyat szeretnék, amivel saját lábra tudok állni és normálisan tudok keresni. Matekos, informatikus szakok sajnos kilőve, ahhoz nagyon nincs affinitásom.

Gondolkoztam gyógypedagógián, konduktoron, kommunikáción, szerintetek mi érné meg a legjobban?

Köszi a válaszokat!

2023. júl. 20. 20:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
17%

Csak nem képzeled? Igazi munka meg szerszám? 😂 Ugyan már.

2023. júl. 21. 06:08
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
#10: Ha nem az alapképzésének a folytatása a mesterképzés, hanem más terület, akkor de, kettőnek számít. Amúgy meg nem tudjuk, milyen diplomái vannak a kérdezőnek, vannak olyanok, amelyekkel nem könnyű az elhelyezkedés, és ilyenkor megérheti még tanulni valamit.
2023. júl. 21. 09:16
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem megérheti, de csak szakmát pl. neked talán a projektmenedzser!

Újabb diplomát max. mérnöki területen érné meg.

Ha ennyi diplomával meg két nyelvvel nem lett jobb, akkor szerintem egy újabb diploma sem fog segíteni-.-

2023. júl. 21. 11:13
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Gyógypedagógiát elhivatottságból érdemes, de megélhetésért nem hiszem..

És nem is egy vezető típusnak való.

2023. júl. 21. 11:15
 15/24 anonim ***** válasza:
#12-es válaszoló vagyok, esetleg nézz szét a szakirányú (posztgraduális) továbbképzések között, kérdező, mert azok rövidebbek és specifikusabbak is, mint még egy alap-vagy mesterképzés 🙂.
2023. júl. 21. 15:04
 16/24 anonim ***** válasza:
47%

És semmit sem érnek, tegyük hozzá.

2023. júl. 22. 05:53
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
#15: Ez így általánosságban azért nem igaz. Például egyes szakmérnök képzések (munkavédelmi, növényvédelmi) jelentősen megemelik egy szakember munkerőpiaci értékét. Bizonyos veszélyesebb munkahelyeken jogszabály szerint kötelező munkavédelmi szakmérnök alkalmazása. Növényvédelmi szakmérnök végzettség nélkül pedig egy agrármérnök nem jogosult a legveszélyesebb kategóriába tartozó növényvédőszerek felhasználására.
2023. júl. 22. 08:55
 18/24 anonim ***** válasza:
52%
17-es: de a kérdező nem egy mérnök típus...
2023. júl. 22. 10:07
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Az orszag jelenleg olyan helyzetben van, hogy a diplomat lesz.arjak, hacsak nem orvos vagy valami komolyabb. En adminisztrativ munkakorben dolgoztam egy multi cegnel, nekem is ket diplomam van, rajtam kivul senkinek nem volt egy se. Ismertsegek kellenek ide. Vagy valami klasszikus amit irtak, fodrasz, gepbeallito, barmi ilyen. Elmeleti munkara egyaltalan nincs szukseg jelenleg az orszagban.
2023. júl. 22. 17:44
 20/24 anonim ***** válasza:

Egyetértek a tegnap 17:44-es, 19-es hozzászólóval!

Jó szakmunkásból van hiány és a diploma még nem garantál egy jó életet, ha nincsenek hozzá megfelelő kapcsolatok vagy nem orvosi-mérnöki az a diploma..

2023. júl. 23. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!