Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen iskolát kell elvégeznem...

Gertike99 kérdése:

Milyen iskolát kell elvégeznem ahhoz hogy autista gyerekekkel foglalkozhassak?

Figyelt kérdés

Idén érettségiztem, pszichológiát jelöltem meg, mint szakot az egyetemen. Az lenne a kérdésem, hogy ez jó kiinduló pont lenne-e.

Az ismerettségi körömben egyre több olyan család van, akiknek a gyereke autizmussal születik és úgy érzem, szeretnék valamilyen úton-módon segíteni.

Szóval, kezdetnek jó a pszichológia szak, és onnan később tovább tudok menni ilyen irányban? Vagy másik szakra kellene mennem?

(már megvan, hogy mennyi pontom van, ami alapján idén nem biztos hogy felvesznek, szóval jövőre mindenképpen újraprróbálnám, szóval nem baj, ha másik szakra kell majd jelentkeznem)

2023. júl. 4. 12:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Gyógypedagógiát.
2023. júl. 4. 13:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A pszichológia nem egy jó választás erre. Gyógypedagógusok a megfelelő szakiránnyal foglalkoznak autisták fejlesztésével.
2023. júl. 4. 13:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Gyógypedagógia
2023. júl. 4. 13:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyógypedagógia, azon belül van autizmus szakirány.

Én pszichológián végeztem. A mi specializációnkon a mesteren volt egy ASD kurzus, de nagyjából ennyi. Itt-ott meg volt említve más órákon is, de közel sem váltunk a terület szakértőjévé, és akkor enyhén fogalmaztam. A gyakorlatban is elsősorban gyógypedagógusok foglalkoznak az autista gyerekekkel, nem mi. Járhat persze egy autista gyerek is pszichológushoz, ha pszichológiai jellegű gondja van, de az ASD-jével én nem igazán tudok mit kezdeni.

2023. júl. 4. 16:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Gyógypedagógia
2023. júl. 11. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!