Milyen szakot kéne választanom hogy azzal foglalkozhassak ami érdekel?
Igen, mindenképp nemzetközi szakot kéne keresni. De a felsőoktatás kínálatai közül nem tudom hogy melyikkel tudnék kezdeni valamit, ha ezen a területen szeretnék később dolgozni.
A nemzetközi tanulmányok szakról azt olvastam hogy túl általános ismeretek nyújt, és a diploma igazából nem ér semmit.
A nemzetközi biztonság és védelempolitika szaknak a honvédségnél, és a katasztrófavédelemnél lenne csak értelme, máshol nem nagyon lehet elhelyezkedni vele.
A nemzetközi gazdálkodás szak közgazdász végzettséget ad, annak nem sok köze van hozzá.
A nemzetközi igazgatási szak ismertetője nem sok konkrétumot ír le, nem igazán világos hogy a gyakorlatban mit csinálnak azok akik elvégezték. De gyanítom hogy talán ez a szak állhat a legközelebb hozzá.
A politológia szak pedig nem túl sok nemzetközi ismeretek nyújt, a tantervek szerint csak pár félévig tanulják a hallgatók.
Igazából teljesen tanácstalan vagyok, az kéne hogy jobban belelássak a szakokba, de a nyílt napok és a leírások is csak a mézesmadzagot húzzák el az érdeklődök előtt. Nagyon örülnék neki, hogyha valaki, akinek van tapasztalata-e téren, tudna tanácsot adni hogy merre is érdemes elindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!