Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakot kéne választanom...

Milyen szakot kéne választanom hogy azzal foglalkozhassak ami érdekel?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Pályaválasztás előtt állok, és fogalmam nincs hogy mihez kezdjek. Kívülről fújom az összes létező szakot, amire a felsőoktatásban jelentkezni lehet, annyiszor néztem már át őket. Az összesnek alaposan utánaolvastam ami közel állt hozzám, de így sem lettem okosabb azon a téren, hogy a gyakorlatban mit is csinálnék, hogyha elvégeztem. Ami a legjobban érdekel, és amivel tényleg szívesen foglalkoznék az a külpolitika, a Európai Unió politikája, annak fejlesztési területei. Viszont én egy olyan szakot sem találtam, ami magába foglalná, és esetleg erre specializálódna. Ebben szeretném azok segítségét kérni, akik valamilyen szinten jártasak ebben a témában. Előre is köszönöm!
2015. jún. 15. 11:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez szerintem valamilyen nemzetközi szak lesz, de én se tudom pontosan
2015. jún. 15. 11:47
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen, mindenképp nemzetközi szakot kéne keresni. De a felsőoktatás kínálatai közül nem tudom hogy melyikkel tudnék kezdeni valamit, ha ezen a területen szeretnék később dolgozni.

A nemzetközi tanulmányok szakról azt olvastam hogy túl általános ismeretek nyújt, és a diploma igazából nem ér semmit.

A nemzetközi biztonság és védelempolitika szaknak a honvédségnél, és a katasztrófavédelemnél lenne csak értelme, máshol nem nagyon lehet elhelyezkedni vele.

A nemzetközi gazdálkodás szak közgazdász végzettséget ad, annak nem sok köze van hozzá.

A nemzetközi igazgatási szak ismertetője nem sok konkrétumot ír le, nem igazán világos hogy a gyakorlatban mit csinálnak azok akik elvégezték. De gyanítom hogy talán ez a szak állhat a legközelebb hozzá.

A politológia szak pedig nem túl sok nemzetközi ismeretek nyújt, a tantervek szerint csak pár félévig tanulják a hallgatók.

Igazából teljesen tanácstalan vagyok, az kéne hogy jobban belelássak a szakokba, de a nyílt napok és a leírások is csak a mézesmadzagot húzzák el az érdeklődök előtt. Nagyon örülnék neki, hogyha valaki, akinek van tapasztalata-e téren, tudna tanácsot adni hogy merre is érdemes elindulni.

2015. jún. 15. 12:30
 3/3 anonim ***** válasza:
mesterszakokat nézegess... abból érdemes választani, aztán megnézn, milyen alap kell hozzá. A legtöbb alapszak semmitmondó, a Ma képzések specializáltabbak.
2015. jún. 15. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!