Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 27 évesen késő orvosira menni?

27 évesen késő orvosira menni?

Figyelt kérdés

2023. jún. 22. 19:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért elvégezni az orvosi egyetemet nem könnyű dolog. A koroddak semmi baj nincs, még bármibe bekezdhetsz, csak tudd, hogy nem könnyű. Én az orvosinál valamivel könnyebb szakot kezdtem el, de még ez is nagy kihívás úgy, hogy én dolgozok is mellette teljes állásban. Nekem is hullámzó a motivációm, de tudom, hogy jobb lehetőségeim lehetnek, ha elvégzem az egyetemet. Hosszútávon megéri tanulni, rövidtávon viszont sok áldozatot kíván, főleg ha az embert már nem a szülei tartják el, nem náluk él. De ha valóban orvos akarsz lenni és érzel magadban annyi motivációt, akkor mindent bele. Egy orvosin annyit kell tanulni, hogy időd sem lesz magányosnak érezni magad, mondjuk később a munkád is olyan lesz, hogy nem lesz sok időd az emberekre. Mármint mély kapcsolatokra kevesebb időd lesz, de állandóan emberek vesznek majd körül.
2023. jún. 22. 21:47
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Én most orvosin vagyok és a korra én is simán rámondanám, hogy teljesen mindegy mikor kezded, hány évet csúszol, hanyadjára vesznek fel stb. De ahogy én látom, két típusú ember jár orvosira:

-vannak azok, akik ilyen top1% zsenik, persze náluk is kell szorgalom, de a legnehezebb anyagokat is könnyebben megértik+megjegyzik

-plusz vannak azok, akik átlagosan tanulnak (persze azért egy ilyen egyetemhez a szorgalmon kívül ész is kell), de kicsit tönkre is mennek a rengeteg tanulás+stressz miatt. Az egyedüli ok ami miatt nem váltanak, hogy szimplán sehova máshova nem tudnak elmenni. Orvosok akarnak lenni és kész.

Az elmondásod alapján már az első félévi vizsgáknál ott hagynád-és ezt nem bántásból írom, de több olyan csoporttársam volt, aki így járt.

2023. jún. 22. 22:00
 13/17 A kérdező kommentje:
Én egészségügyben dolgozom kint, ezért gondolkodtam benne, viszont ez most egy hirtelen felindulás volt részemről, már rájöttem (mai napig nem tudom, hogy mit akarok). #7 El kell keserítselek, nemcsak húsipar létezik, amúgy meg ne álszentkedjünk, Magyarországon az orvosok nem egy matyó hímzések.
2023. jún. 22. 22:20
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nahyon nagy kitartás kell hozzá. Nem hinném, hogy te kijárnád ennyi motivációval. Na meg fel is kell készülni rá, bár nem tudom, hogy külföldön többségében milyen az érettségi rendszer, de feltételezem, máshol is hasonlóan elvárt a masszív biológia- és kémiatudás.
2023. jún. 22. 22:46
 15/17 qborka ***** válasza:
100%
Ha tényleg eüben dolgoznál, nem kisegítő személyzetként ott,nem itt tennéd fel ezt a kérdést, szerintem.
2023. jún. 23. 07:23
 16/17 anonim válasza:
Szerintem nem késő.
2023. jún. 23. 17:14
 17/17 anonim ***** válasza:
51%

"aztán rájöttem, hogy nagyon magányos vagyok, ezért gondolkodtam az orvosin."

Ezt akkor érteném, ha így fogalmazott volna a kérdező, például:

...aztán rájöttem, hogy nagyon magányos vagyok, ezért gondolkodtam a pszichológus szakon.

2023. jún. 23. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!