Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 20 évesen késő lenne elkezdeni...

20 évesen késő lenne elkezdeni bármit is?

Figyelt kérdés

Nincs érettségim sem de világ életemben kardiológus akartam lenni csak nem volt tanulási lehetőségem egészségügyi ágra. Mezőgazdasági suliba jártam de mivel nem érdekelt 1x megbuktam és utána ki is iratkoztam. Nem szépítem, tényleg sz*rtam bele mert nem virágot akartam én kötögetni egészen nyudíjig.

Most egy általános ápolói szakot kezdek, hogy ne gyárban kelljen rohadnom érettségi végéig. Eddig mentőápoló volt a terv de nagyon szeretnék kardiológus is lenni..

Késő lenne belefogni?

2023. jún. 20. 07:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Dehogy kell 90% feletti emelt biosz-kémia/fizika. Bőven elég annyi százalékot elérni, amivel bejut. Az emelt érettségi követelménynek több mint a felét a büdös életben nem fogja használni orvosin. Az orvosis biokémiának pedig nem sok köze van az emelt kémia anyagához. Ha valaki megbukik bikémből az nem azért van, mert az emelt kémiája anno nem lett 90% felett.

Nekem 80%-os lett a bioszom, 55%-os a kémián, mivel nagyon jók lettek a közepeim (na azok lettek mind 90% felett), így ezekkel az emeltekkel is lazán bekerültem első jelentkezéskor orvosira. És anaton kívül egyik kötelező tárgyból se buktam (abból is csak egyszer, így nem volt csúszásom), pedig most voltam harmadéves.

Persze az más, ha csak duplázással tud bejutni mert szart a közepekre, de akkor magára vessen (és amúgy akkor se feltétlenül kell 90% feletti eredmény).

2023. jún. 21. 07:35
 12/12 anonim ***** válasza:
50%

Tekintve, hogy 2024-től az új felvételi eljárás miatt, pl. a Semmelweisen az emelt érettségiért plusz pont nem jár, így ha két 90%-os emeltet ír, akkor csak 360-nál jár, erre jön rá a max 50 pontos motivációs beszélgetés, ha azt kimaxolja, akkor is csak 410-nél járunk.

Szóval nem a legegyszerűbb a helyzet, persze biztos változni fognak a ponthatárok, mert ebben az új rendszerben nem a legkönnyebb kimaxolni a többletpontokat.

2023. jún. 21. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!