Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 24 évesen elkezdenétek egy új...

24 évesen elkezdenétek egy új alapképzést?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok, jelenleg biológia alapképzésen tanulok, júniusban végzek ha minden jól megy. Itt nem állnék meg, rögtön felvételizni szeretnék mesterképzésre. De nagyon szeretnék mellette elkezdeni egy pszichológia szakot is jövő szeptemberben a Babes-Bolyai egyetemen, levelező formában. A problémám az lenne, hogy kicsit félek, hogy túl öreg vagyok egy teljesen új alapképzés elkezdéséhez. Biztos vagyok benne, hogy megtudnám tanulni a dolgokat, mert nagyon érdekelt mindig is, ráadásul van valamennyi alapom is hozzá, csak kicsit félek, hogy későn határoztam el magam. :/ Mármint nekem ezzel is hosszútávú céljaim lennének, szeretném ötvözni a két szak által nyújtott tudást és később Phd-zni. De lehet, hogy erről már lecsúsztam, nem is tudom. :/ Egyébként van egy szakmám is, amiben dolgozom, és diákmunkázok is amikor tudok. Kérdés, hogy ti mit tanácsolnátok ilyen helyzetben? Érdemes még belekezdenem?
2022. okt. 28. 01:16
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Túl öreg :D :D :D

Drága egy szívem...

2022. okt. 28. 01:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy vagy öreg. És igen. Igaz 23 évesen kezdtem, de 24 évesen is elkezdeném.
2022. okt. 28. 03:12
 3/7 anonim ***** válasza:
39%

36 évesen is megcsináltam, de én nem éreztem és nem érzem magam öregnek.

Ha te 24 évesen már annak érzed magad, és nem bírod a tempót, akkor lehet, hogy jobb nem belevágni.

2022. okt. 28. 04:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy vagy túl öreg.
2022. okt. 28. 04:23
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
A korod abszolút nem probléma. Ami viszont a terveidben szerintem erősen kérdéses, hogy tudod-e majd párhuzamosan csinálni a pszichológia alapképzést a biológia mesterképzéssel. Mindkét szak elég tanulós, úgyhogy én a helyedben először csak az egyiket kezdeném el, s ha már egy vizsgaidőszakon sikeresen túl vagyok, akkor felmérném, hogy bírnék-e dupla ennyi terhelést. Valószínűleg rájössz majd, hogy a realitás az, hogy a kettő együtt nem megy. Különösen mivel PhD-zni is akarsz, azaz egyáltalán nem mindegy, milyen vizsgaeredményeid lesznek. Ne próbálj két lovat megülni egyszerre, nem érdemes.
2022. okt. 28. 08:21
 6/7 anonim ***** válasza:
23%

Elkezdenék, ha racionálisan átgondolva lenne értelme. Csak azért, mert tetszik valami, nem fogom elkezdeni addig, amíg a legkisebb bajom is nagyobb ennél és megélhetési problémáim vannak.

Koncepció nélkül többmilliós képzéseket végigücsörögni anélkül, hogy bármelyik területen igazi szakemberré képeznéd magad előtte (ami 5-10 év a szakmában minimum, plusz a tanulás) szerintem nem vall egy érett felnőtt emberre.

Ha nem inged, ne vedd magadra, de előbb biztosítanám az anyagi önállóságomat, a karrieremet és ha van annyi tartalékom, hogy 3 évre ki tudjak maradni egy nappali szakra vagy ki tudjam fizetni a levelező képzést, akkor lehet, hogy jelentkeznék.

2022. okt. 28. 09:08
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, nagyon kedvesek vagytok ❤️ igazából utólag nézve lehet, hogy hülyeség ezen gondolkodni, hogy túl öreg vagyok, biológiai értelemben véve még tuti nem számítok annak😅 csak kicsit elbizonytalanodtam.

Még átgondolom jelentkezési időszakig, maximum felvesznek és passziváltatok amíg elkezdem a biológia mestert, hogy kitapasztaljam a dolgokat.

Abban nem kételkedem ugyan, hogy megtudnám csinálni, mert igazán engem ez éltet, hogy mindig új dolgokat tanuljak. Nagyon szerencsésnek gondolom magam abból a szempontból hogy gyorsan tanulok, viszonylag kis energia befektetéssel. Persze akadályok mindig jöhetnek, olyan dolgok amik több időt vesznek igénybe. Ezzel kalkulálni kell. Ebben teljesen igazat adok kedves hatos, köszönöm.🤗

Illetve igazából nem csak azért csinálnám mert tetszik, jelenleg is a neurobiológia tanszéken tevékenykedek, bizonyos mentális betegségek hajlamának öröklődését vizsgáljuk. Ezért szeretném ötvözni a kettőt. :)

2022. okt. 28. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!