Hogyan tovább? Mit és hol tanuljak?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy érdemes lenne-e megpróbálnom a gépészmérnöki szakot ha nem vagyok túl jó se matekból,se fizikából? 2017ben végeztem hegesztőként és azóta ilyen területen is dolgozom. Legtöbbet hegesztő,lakatos és mechanikai/gépész karbantartó területen dolgoztam/dolgozom. Mindig is érdekeltek a gépek,működésük,javitasuk. Viszont úgy érzem hogy szeretnék magasabb szinten foglalkozni ezekkel. Van érzékem a gépekhez. De sajnos sose voltam túl erős matekbol és fizikából. 2014ben abbahagytam a gimit. Most esti tagozaton folytatom tovább(jelenleg 10.osztályban). Idén szeptemberben kezdődik a 11. Aztán meg egy év és megvan az érettségi. Tudom hogy nem lesz 5ös matek érettségim,de maga a gépészet (szakmámból adódóan is) eléggé érdekel. Azt viszont nem tudom hogy ilyen tudással el tudnám-e végezni. Arra jöttem rá mióta dolgozom hogy nem annyira az én világom a szakmunka. Szeretem csinálni de úgy érzem hogy többre is vihetnem. Nem mellesleg a fizetés se mindegy. Mivel itt Borsodban nem fizetik túl a szakmunkásokat. Tekintve hogy 27 vagyok azt hiszem meg nem lenne késő. A miskolci egyetemen szeretném folytatni tanulmányaimat és érdekelne a véleményetek,hogy ilyen matek/fizika tudással el tudnám e végezni az egyetemet gépészeti szakon? #27/f2023. máj. 8. 23:59
1/11 anonim válasza:
Szerintem próbáld meg mindenképp, aztán ha nem megy max ott hagyod. Én 70%-os közép matekkal végeztem el a gépészmérnökit. A szorgalmon nagyon sok múlik.
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a pozitív hozzászólást. Azon gondolkodtam ha nem mérnöki akkor esetleg gazdaság és menedzsment szakra gondoltam.
2023. máj. 10. 12:00
3/11 anonim válasza:
Az sem rossz választás, viszont amellé jó ha tudsz legalább 1 nyelvet felsőfokon.
4/11 A kérdező kommentje:
És ha gyenge tanuló vagyok akkor is van esélyem bejutni a gazdaságira?
2023. máj. 10. 16:36
5/11 anonim válasza:
Ha mindenből gyenge vagy, úgy nehéz. Érdemes fejleszteni önmagad, és utána belevágni egy egyetemi szintű oktatásba, mert így csak azt éred el, hogy kibuksz. Készülj fel, és ne add fel, ha semmiképpen sem megy, akkor menj egy könnyebb helyre.
6/11 A kérdező kommentje:
Angolból egész jó vagyok. Emelt szintű érettségit tervezek belőle. Azzal be tudok jutni gazdálkodás menedzsment szakra?
2023. jún. 5. 13:07
7/11 anonim válasza:
Szerintem igen, de mint említettem, készülj fel a többi tárgyból is, mert adódhatnak meglepetések pl a matematikával. Az analízis nem játék :D
8/11 A kérdező kommentje:
Milyen tárgyakra kell készülni az adott szakon?
2023. jún. 5. 21:54
9/11 anonim válasza:
Mindent bele! Simán sikerülhet, csak ne add fel, bárki bármit mond.
10/11 A kérdező kommentje:
#9 köszönöm :)
2023. jún. 12. 22:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!