Milyen szakon tanuljak tovább?
Matek szak? Sokat tudok mesélni róla, én ezt választottam. Rengeteg lehetőség van ezzel. Én is így voltam, mint te, hogy a matek volt fix, de nem tudtam milyen szakra menjek vele.
Szívesen mesélek róla, ha érdekel.
Ja és nem kell kiemelkedő zseninek lenni hozzá.
Mennyire megy a matek? Sima ötös vagy belőle? Középszinten vagy emelten tanulod?
Gazdasági szak könnyebb matek szempontjából, műszakin sokkal több és nehezebb, meg ott sok szaktantárgy is van matekos, fizikás stb.
Vagy matek szak, ahogy írták, nekem onnan egy ismerősöm közgáz mesterre ment, meg gazdasági elemző mesterre is lehet. Sok irány van sima matekkal is, bár ha gyorsan akarsz piacképes szakot elvégezni, akkor lehet egy jó gazdaságival is jól jársz.
A mesterképzések általában 2 évesek. És többnyire szoktak mellette dolgozni.
Az, hogy matek alapszakkal mennyire tudsz gazdasági vonalon elhelyezkedni, az rajtad múlik. De szokott lenni specializáció, meg lehet elmerülni 1-1 témában, lehet cégeket felkutatni gyakornokoskodás miatt stb, szóval egyáltalán nem lehetetlen, ha valaki szeretné ezt, de ha csak végignyomod 2-essel a szakot és lediplomázol, attól ne várj csodát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!