Akik munka mellett végeztetek levelezőn egyetemet, hogyan tudtátok összehangolni a kettőt?
Jártam mindenféle beosztásban munka mellett egyetemre (havonta 3 nap; hetente 1 péntek; csak hétvégék; full online). Az a tapasztalatom, hogy ha nagyon normális a munkaadó, és amit tanulsz, a munkádhoz kell, akkor esetleg tolerálja a munkaidőben való egyetemre járást. De nem szeretik seholsem. A legjobb a péntek délutános / szombati levelező és a teljesen online.
A vizsgaidőszakos stresszhelyzetet általában tolerálja a munkáltató. Tehát ha ugyan nem munkaidőben jársz egyetemre, de mondod a főnöködnek, hogy most nagyon sokat kell tanulnod, akkor hajlandóak ezt számításba venni, ha normálisak.
Minden esetben érdemes tájékoztatni a munkahelyedet arról, hogy egyetemre jársz, mert szükséged lehet a segítségükre, támogatásukra. Van, ahol hajlandóak beszállni a tandíjadba is, ha az, amit tanulsz, a munkádhoz kell.
Idő szempontjából totál szívás az egész, nagyon sok idő kell hozzá, főleg, ha valami nehezebb szakra jársz. De ha jól választasz szakot, akkor nagyon megéri.
#3 "Túltanult" kollégám: mint látod a feleség is tanult, és mi lett belőle? Lassan rájött, hogy ebből meggazdagodni nem fog, 0 megbecsülése van alkalmazottként és esélye sem önállóságra, ezért is akar váltani...
Nem mindenkinek való az alkalmazotti csicskalét, behatárolt fizetéssel. Ő ráadásul még jobban is keres - sőt mondhatni nagyon jól - egy alkalmazotti fizetéssel, mégis váltani szeretne...látja, hogy pl. mi mit csinálunk és arányaiban mennyi a fizetés.
De ne engem sasolj, foglalkozz magaddal ;)
Akkor tanítsd meg kazánt szerelni, utána pedig szerelgessétek őket együtt. Vagy harcoljatok pepperonival!
Amúgy neked miért esik jól szidni azokat, akik tanulni szeretnének? Milyen örömöd származik ebből? Ha boldog vagy a kazánszerelgetéssel, akkor miért foglalkozol velük? Miért érzed szükségét annak, hogy beszólogass a tanult embereknek? Csak nem kisebbségi komplexusod van? :)
#5 Nyilván nem mindenkinek való - pláne nem nőnek - és nem is mindenkit érdekel bizonyos szakma. Tanuljatok. Én azt írtam le, hogy van akinek büdös a munka és bármit megfogni, és jönnek az ilyen kérdések, hogy "Mesterszakos diplomám, C1-es nyelvizsgám van, bruttó 400-at kérhetek?" Tényszerűen: ez ahogy számoltam kb. a havi reggelire amit elköltök (nettó 270 körül/22 munkanappal, kb. 10-12 ezer forint, ez lazán megvan).
Nem kell sírni, hisztizni, mindenki be van árazva. Nektek itt Mo,.-n egy európai középbér (3-4000 euró) elképzelhetetlen. Tanuljatok, hajrá, mi meg dolgozunk, csak ne sírjatok a bérek miatt.
Én itthon maradtam, anno a feleség azt mondta - amikor menni akartam - hogy egy jó szakember arányaiban itt is királyként él. Igaza volt.
(de tényleg emiatt ne hisztizz már, nem áll jól).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!