Mechatronikai mérnök képzés mellett van értelme elvégezni egy PLC programozó tanfolyamot?
Sajna nem tapasztalatból beszélek, de én is gondolkozok rajta, villamosmérnökképzés mellett.
Szerintem annak érdemes elvégezni aki kifejezetten gyári és gyártási mérnök akar lenni (tudom a legtöbb mechás erre megy de vannak más területek is). Pl. sok villamosmérnök szintén automatizálásra specializálódik amihez jó lehet ha egy PLC-s képzést elvéhez.
Az meg hogy mennyire éri meg fogalmam sincs, a mérnökök amúgy is jól keresnek.
SZE mechatronikán vagyok, közösen van PLC-nk a villamosmérnökökkel, de annyira lófa.sz az egész, hogy kénytelen vagyok youtube tutorialokból többet tanulni, mert így nincs képem odamenni az első munkahelyemre. Meg majd valami fizetős kurzusra is beruházni, mert amit itt tanulunk a semmi.
Én nem fizetnék szívesen 4-500ezer forintot egy tanfolyamért, (bár nem tudom, hogy milyen színvonalúak), de szerintem ha rászánsz 2-3 hónapot, és keresel egy rendes yt tutorialt, esetleg a későbbiekben megveszel pár db kurzust udemyn, vagy előfizetsz RealPars-ra, az egy jó irány lehet.
Olyanra érdemes, ami ad oklevelet a végén. Meg jó ha el tudod dönteni, hogy melyik gyártó PLC családjával fogsz, vagy akarsz dolgozni.
Siemens-nek biztos hogy szoktak lenni képzései mert annak már utána néztem (pár napos és több száz ezer Ft.)
Valszeg van a FESTO-nak is (didactic).
Aztán ott van még az Allen‑Bradley, Mitsubishi, Schneider, Omron, ABB, hogy csak pár nagyobbat említsek.
Hobbi meg lakossági célra (okosotthonok?) jó lehet a Rievtech is állítólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!