Óbudai egyetem, vagy Metu?

Figyelt kérdés
mind a kettőn gazdaság és menedzsment szakra jelentkeztem, de a sorrenden még vacilálok..

2023. febr. 16. 08:16
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
15%
Kicsit közbeszólva az értelmetlen vitába: a gazdálkodás menedzsment egy jó szak. Kb sehol nem zárnak ki emiatt gazdasági területen, és elárulom, sok cég álláshirdetésénél nem azért van általánosságban felsorolva sok közgáz szak, mert a HR-es h.lye, hanem mert a munkáltató sem tudja mi a különbség köztük, és hiába veri magát habzó szájjal a kereskedelem marketinges bohóc, a gazdasági szakok 80%-ban megegyeznek, csak néhány tárgy miatt van elválasztva, ezek meg nem akkora nagy "szakmai" valamik, hogy emiatt úgy adja elő magát egy marketinges, mintha náluk valami üzleti titkokat tanítanának, amit csak ők tudnak. Én kívülállóként jogi diplomávak kb. lenézem, és semmire nem tartom a marketinget, csak egy átverős, felesleges baromság az egész, majd mindjárt elkezdi verni magát a kermarkos, hogy azt se tom mit beszélek, meg ez így meg úgy van stb, a marketing nagyon fontos xD. Én is többre tartom gazdasági szakok esetében a generalista tudást, amivel eldönti, hova szakosodik. Egy gazdmen erre nagyon is jó szak, normális emberek egy erős alapot adó gazdasági szaknak tartják.
2023. máj. 31. 12:00
 22/30 anonim ***** válasza:
59%

21. “Én kívülállóként jogi diplomávak kb. lenézem, és semmire nem tartom a marketinget, csak egy átverős, felesleges baromság az egész, majd mindjárt elkezdi verni magát a kermarkos, hogy azt se tom mit beszélek”

Tudod te magadtól is, hogy teljesen fogalmatlan vagy. :)

Nézz már meg pár normálisabb marketing PhD-t milyen témák, kutatások vannak ott…

Yale: [link]

Stanford: [link]

Berkeley: [link]

Kellogg: [link]

Röviden összefoglalva: két alapvető kutatási terület van, a behavioral science és a quantitative marketing része, mind a kettő nagyon komoly kutatási terület. Nézegess bele például ebbe a sorozatba: [link]

Tényleg nem kellene hozzászólnod ahhoz, amire nincs rálátásod.

2023. máj. 31. 14:07
 23/30 anonim ***** válasza:
25%
Tudjuk, a marketing a sz.rt is eladja lekvárként, hatalmas tudomány. 🤣🤣
2023. máj. 31. 15:08
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
Mégse kaptok foglalkozásdoktorit, amivel komolyabb embernek tűnnétek xddd
2023. máj. 31. 15:09
 25/30 anonim ***** válasza:
20%
23. Igen, már teljesen leégetted magad, nem szükséges fokozni. Értjük.
2023. máj. 31. 15:09
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

Mitől égetném magam te gyökér? Mert nem hasalok el a kamu büféközgáz bscdtől?

Meg ha olyan nagyokos marketinges vagy, elárulod anonim fórumon hogy lehet beégni te nagyon okos? 🤣😂

2023. máj. 31. 15:11
 27/30 anonim ***** válasza:
16%
24. Valóban nem majomkodunk foglalkozásdoktorival. Nekem például rendes PhD-m van.
2023. máj. 31. 15:12
 28/30 anonim ***** válasza:
40%
Jaja, itt gykn mindenkinek az van. 🤣😂
2023. máj. 31. 15:15
 29/30 anonim ***** válasza:
24%
Mi köze ezeknek a kvantitatív szakoknak a Magyarországon oktatott bölcsészgazdász, Kotler modelleket magoltató marketinghez?
2023. máj. 31. 16:30
 30/30 anonim ***** válasza:
32%
29. Arról nem én tehetek, hogy gagyi itthon az oktatás színvonala. Egyébként annyi a köze, hogy ezek a marketing szak PhD programjai. Tehát nem igaz az, hogy a marketing ne lenne tudomány, vagy csak reklám meg értékesítés lenne.
2023. máj. 31. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!