Óbudai Egyetem vagy BME, Mérnökinformatika? (Bsc)
Technikumból? Max az Óbudaira. A BME-n szétszivatják az agyadat, a diploma meg nem ér többet.
A mérnökinformatika diploma egyébként is egy felesleges szivatáshalmaz, egy elhibázott koncepció alapján. Valakik kitalálták, hogy de jó lenne az informatikát hardver ismeretekkel kombinálni, és a vége az lett, hogy informatikusnak is gyengébbek (mint pl. egy programtervező informatikus), illetve a hardverhez se értenek úgy, mint egy villamosmérnök. Azt hívják két szék közül a padlóra koncepciónak.
Ami szerintem sokkal reálisabb esetedbe, technikumból jőve, egy gazdaságinformatika szak, vagy esetleg egy Bprof.
Igen, az ÓE reálisabb, vagy ahogy mondta a másik válaszoló az üzemmérnöki, de még ott is azért van matek. Komoly matek tudás nélkül, itt azért nem sok esélyed van bármit elvégezni, mivel ezen képzések alapja a matek.
A képzés kb. 20%-át természettudományi tárgyak adják.
"Szakmailag érdekelnek a hely"
Ja, hát a BME adja a legértékesebb papírt szakmailag.
"Szerintem nem a BME adja a legértékesebb papírt szakmailag, hanem az ELTE proginfó"
Sajnos nem.
"Az Óbudai meg ma már semmivel sincs lemaradva a munkaerőpiacon a BME-től"
De és még mindig nem kicsit.
"a nemzetközi rangsorokban meg konkrétan meg is előzi a BME-t, amit hadd ne kommentáljak e helyen."
Egyrészt, nem egyetemi rangsort kell nézni, mivel annak aztán értelmi nincs.
Másrészt, ha a megfelelő területet nézed, akkor bizony a BME van elől.
Parancsolj:
Location-nél beállítod Hungary-t és láthatod, hogy a BME 301-350, ELTE 451-500 és SZTE 651-670.
A THE-n az ÓE tényleg megelőző ezen a területen a BME-t, de ha ezt vetted volna alapul, akkor nem az ELTE-t mondtad volna, mivel azt mind a BME, mind az ÓE megelőzi.
És ahogy látni az ÓE úgy került előre, hogy a legtöbb mutatója egyébként rosszabb is, mint a BME-é.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!