Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem tudom mit tanuljak egyetem...

Nem tudom mit tanuljak egyetemen. Mit tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Nagyon kétségbe vagyok esve. Eddig volt egy elég egzakt elképzelésem arról, hogy hol, és mit is akarok tanulni, de ahogy egyre inkább olvasok utána az egésznek, úgy megy el a kedvem. Nyilván nem várom azt, hogy itt most helyettem oldjátok meg a helyzetet, de bármi szak tippet szívesen fogadok. 3 idegennyelvet beszélek, ebből 2-t felsőfokú szinten. Szeretnék ezekből profitálni a jövőben, valami olyan munkával, amiből azért kényelmesen tudnék megélni.

2023. febr. 11. 21:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nem sok infó.

Én is 3 nyelvet beszélek, bár csak egyet felsőfokún és én alkalmazott matematikusnak készülök. Tervben van az egyik másik középfokú nyelvtudásom fejlesztése és használnám is munkám sokrán. Dolgozok is a területen, jók a kilátások.

Na akkor mégegyszer: adj valami más támpontot is. Fordítani szeretnél? Vagy nyelvet tanítani? Vagy valami utazós munka érdekelne?

2023. febr. 11. 22:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Szeretnék emberekkel foglalkozni, érdekelnek a nemzetközi dolgok (pl szívesen mennék az európai parlamentbe), de szívesen lennék idegenvezető is, de valami cégnél is szívesen kamatoztatnám a nyelvtudást. Nem vagyok reálos beállítottságú, ez nem tudom mennyit segít
2023. febr. 11. 22:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Eredetileg milyen szakot néztél ki magadnak?

2023. febr. 11. 23:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Nemzetközi tanulmányok volt a terv
2023. febr. 11. 23:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Éreztem, hogy ez lesz a válasz :)

Én is ezt tanulom, az azért nyilvánvaló, hogy mesterszak nélkül nem ér sokat sajnos. Ha érdekel a nyelvek, akkor szerintem nem egy rossz választás, mehetsz utána fordító tolmács mesterre, meg mivel nagyon sok területből tanít egy kicsit a szak, több társadalomtudományi, gazdasági mesterre is tovább lehet vele menni. (Ezeket a felvin a 3. számú táblázatban találod)

2023. febr. 12. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!