Milyen szakra mennétek az én helyemben?
A www.felvi.hu oldalon vannak szakleirasok, ahol az egyes szakoknal feltuntetik az erettsegi kovetelmenyeket is.
Es kerlek, nagyon figyelj arra, hogy a ti erettsegitek, ha mas neven fut, akkor megfeleltetheto-e a magyarnak.
Ehhez is talalsz tablazatot a felvin. Nagyon jarj ennek utana, mert sok olyan ember volt mar, aki szlovak es nem feleltheto meg az erettsegije.
Pl. iden sem felelt meg a szakdolgozatos. Tehat, ha a valsztottbol szakdolgozatot irt es vedett meg, az nm egenreangu egy erettsegivel.De ez altalaban a roman erettsegiknel volt gond.
Nalad a pontszamitas lehet, mivel ugye a szobeli- irasbelire mast ertekelnek, de ezt megoldjak.(:
Arra is figyelj, hogy idejebe forstiasd le a bizonyitvanyokat magyar kozjegyzo altal.
Na, a szentbesszed utan: megis melyik teerulet erdekel?
TTK gondolom kizarva, mert oda altalaban kell a matek, vagy legalabb ket termeszettudomanyi. legalabbis nekem ketto volt, mikor felveteliztem a TTK-ra.
Ilyen erettsegikkel leginkabb bolcsesz, esetleg pedagogia, tarsadalomtudomany kepzesi teruletre lenne eselyed.
Tarsadalomismerettel pl. szociologia. A Pazmanyon nagyon jol kepzik oket, viszont bolcsesznek inkabb az ELTE, mert akarmennyire nem keresettek manapsag a bolcseszek, azert egy ELTE-s diploma , megiscsak ELTE-s(:.
Es TATK-on nem is mennek bele a matematikaba, csak egy-let statisztikajuk van, de az gyerekjatek a tobbi szakon elofordulohoz kepest.
Na, azt hiszem hirtelen ennyi hozzafuzni valom volt(:
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!