Milyen gazdasági szakra mennétek? Vagy mit ajánlanátok?
Pénzügy, számvitel. Ezen belül pénzügy. Egy másik lehetőség az üzleti informatika.
Minél több a matematika egy tudományban, annál inkább komolyan veszik a népek, és így annál többet lehet keresni vele, függetlenül attól, hogy a csillogó-villogó matematikai modelleknek van közük a valóságban (ld. fizika) vagy nincs (ld. közgáz).
A közgázos matektól nem kell félni, nem magas szintű.
úristeen, hogy lehet psz szakot tanácsolni annak aki nem akar nagyon matekozni?????
én erre járok és az évfolyam nagy részét legyilkolja szó szerint a matek...
gazd mat 1 (analízis), gazd mat 2 (valszám), statisztika 1, statisztika 2, op.kut..
ha valamihez, akkor a pénzügyszámvitelhez szükség van az "értés"re.. jó, pl a pénzügy eleinte tanulós.. de pl 6 féle számvitel van, 6 féle informatika, azokat nem lehet bemagolni...
de amúgy ezzel el is lehet helyezkedni.. de aki nem logikus felfogású, annak nem ajánlanám.. tényleg, a matek nagyon kiszórja a népséget!!!
ma 20:41
Analízist és statisztikát minden mérnöki, természettudományi, sőt társadalomtudományi és még némelyik bölcsész(!) szakon is tanulni kell. Ezek nélkül nem lehet komoly helyen megúszni.
Matekmentes egyetem mondjuk a jogi, de az most elég telített.
az oké, nem is azt mondtam hogy csak itt van, de azért a színvonal nem mind1.. érted, hogy mennyire, milyen magas szinten kérik számon..
nálunk pl matekon sokkal többet kérnek, mint más gazdasági szakon...
és nagyon nehéz átmenni..
ma 12:55
Minden relatív. Lehet, hogy a pénzügyön a legerősebb a matek a közgázon belül, viszont a legerősebb közgázos matek is gyengébb a leggyengébb BME-s mateknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!