Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen lehetőségeim vannak...

Milyen lehetőségeim vannak így továbbtanulás terén? (informatikából sport/táplálkozás irány)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Informatika tagozatra jelentkeztem még kilencedikbe.

Egészen 11. osztályos koromig szerettem, de utána 180°-os fordulatot vett az életem. Elkezdtem sportolni, leadtam 35kgot, és konkrétan az edzésnek élek jelenleg. Minden szabadidőm ennek szentelem, olvasom a tanulmányokat, képezem magam autodidakta módon.

Tavaly érettségiztem, jelentkeztem programtervező informatikusnak, gazdaságinformatikusnak, fel is vettek, de átgondoltam, és szinte 100%, hogy otthagytam volna az egyetemet. Ennek oka az, hogy nem érdekel az informatika.

Jó vagyok benne, nem bukdácsolva mentem át 4 éven keresztül (sőt, a legrosszabb év végi átlagom 4.86 volt.. Szóval nem áll messze tőlem a tanulás). Viszont ezzel az informatikával nagyon mellé lőttem és egyszerűen nem tudom a jövőben elképzelni magam ebben az irányban.

Tudom, hogy hiányszakma, tudom, hogy sokat keres, de nem úgy akarok minden reggel felkelni, hogy "Jajj, már megint dolgoznom kell...".

Jelenleg még tanulok, érettségi után volt lehetőség +1 évet maradni szakmára. Informatikai rendszerüzemeltető. Kínkeserves már szeptember óta, semmi motivációm nincs, sőt, volt, hogy majdnem kiíratkoztam emiatt.

Végül maradtam, és befejezem. Májusban lesz a vizsga, ami több, mint valószínű sikerül fog, mert így évközben nincs olyan dolog, amit ne értenék. Előző évi feladatokat elég "könnyen" megcsinálom, szóval szinte garantált, hogy sikerülni fog a vizsga.

Nade, 2 lehetőségem maradt:

1, A vizsga megszerzése után elmegyek dolgozni (egyetemre ilyen irányban semmiképp, mert ismerem magam és időpocséklás lenne).

2, Valamilyen sporttal/táplálkozással kapcsolatos irányba jelentkezek egyetemre. Annyira megszerettem ezt az egész irányt, a sportot, a táplálkozás minden részét, hogy azt érzem, ezt a vonalat szeretném követni. Ez által el is fogom végezni az egyetemet abban az esetben, ha ilyen irányba megyek tovább. (gyakorlatilag egy személyi edző IWI OKJ-s képzést 100%, hogy elfogok végezni, szóval ha nem is lenne ebből az egyetem dologból végül semmi, de az fix, hogy lesz valamilyen végzettségem erről)

A kérdés már csak az, hogy milyen lehetőségeim vannak? Milyen ezzel kapcsolatos szakok vannak? Nézegetem itt felvin a dolgokat, de rekráció és életmód / sportszervezésen kívül nem találok semmit. Nem létezik, hogy csak ez a 2 dolog van, ami ezzel a tudományággal foglalkozik.

BÁRMI érdekel, aminek egy kicsit is köze van a sporttáplálkozáshoz, edzéshez, táplálkozástudományhoz.

2023. jan. 31. 18:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Felvi.hu
2023. jan. 31. 18:10
 2/3 A kérdező kommentje:

"A kérdés már csak az, hogy milyen lehetőségeim vannak? Milyen ezzel kapcsolatos szakok vannak? Nézegetem itt felvin a dolgokat, de rekráció és életmód / sportszervezésen kívül nem találok semmit. Nem létezik, hogy csak ez a 2 dolog van, ami ezzel a tudományággal foglalkozik."

Örülök, hogy sikerült végig olvasnod..

2023. jan. 31. 18:12
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem az a két szak van, amit írtál. Meg persze az OKJ, ami talán hasznosabb (rekreáció szakon végzett ismerőseim enyhe túlzással semmit nem tudtak kezdeni a diplomájukkal). Esetleg dietetika? Vagy pszichológia? Ott 5+2 év alatt sportpszichológus lehetsz. Igaz, utóbbi szakmát úgy általánosságban csak tényleg akkor ajánlom, ha nagyon-nagyon pszichológus akarsz lenni.
2023. jan. 31. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!