Mit lenne érdemes válaszatanom? (matematika, informatika, vagy gépész mérnök)
Gyerekként mindig is matematikus akartam lenni, középiskolában nagyon szerettem a matematikát. Úgy gondolkozom, hogy ha ezt a szakot választom, akkor van még egy másfél évem eldönteni, hogy alkalmazott matematikát, a programozó matematikát, a gazdaságmatematikát, vagy specializáció nélkül viszem végig az egyetemet.
Az informatika azért fogott meg, mert szinte biztos, hogy el lehet vele helyezkedni, a fejlődési lehetőség szinte végtelen (bár ez a matekra is igaz). Azt gondolom, hogy a infóval sokkal könnyebb elhelyezkedni, mint matekkal.
A gépész mérnökről mindenki azt mondja, hogy tök jó. Szeretek bütykölgetni dolgokat meg a matematkiát is szeretem szóval rossz már nem lehet.
“Azt gondolom, hogy a infóval sokkal könnyebb elhelyezkedni, mint matekkal.”
Ezt rosszul gondolod. Kajálja a piac a matematikusokat. Olvasd el ezt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..
Szia! Én matekos vagyok, ráadásul Szegeden. Van nagyon közeli szegedi infós és bme-s gépész ismerősöm is.
Én nagyon szeretem a szakot, tudom ajánlani, de a többivel sem fogsz nagyon mellé, ha az elhelyezkedés a fontos.
De könnyű elhelyezkedni matekosként is, akár már BSc alatt is. Persze ehhez aktívnak kell lenni, de hol nem.
Én a matekot mondanám, de ha vannak konkrét kérdéseid, akkor írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!