Érettségi duplázásra kéne hajtanom inkább?
Végzős vagyok és az ELTE-re szeretnék bejutni matek és emelt infó érettségivel proginfóra, (tavaly 418 pont volt a minimum ponthatár). A matekot szívesen gyakorlom, az infót viszonylag szívesebben, mint a maradék tantárgyakat. Az eddigi években közel voltam a kitűnőhöz 4,7-4,9-es átlagokkal, illetve szakgimiben vagyok. Viszont idén úgy érzem, hogy erősen demotivál a többi tantárgy abban, hogy fokuszáljak a két fontos tárgyra, mivel matekból hibátlan dogákat írok még ha nem is tanulok is és sima infó tantárgyam nincs, ahol a ppt,word,excel tudás hasznos lenne, míg töriből, irodalomból, és a memorizálós humán tárgyakból rengeteget kell tanulnom, ezért amikor tanulok akkor ezeket kell tanulnom, és elég unalmasnak is találom ezeket. Miután tanultam ezekből, általában nincs kedvem a fontosakból is készülni.
Matek érettségiből teszteltem magam párszor és általában ilyen 85-95% közé esik az eredményem. Emelt infóból a programozás és adatbázis részét egyszerűnek találom a ppt,word,excel részt meg még tanulnom kell.
A hallottak alapján mit javasoltok?
1. Szenvedjek azért, hogy jók legyenek a jegyeim illetve az érettségi átlagom is és ezek mellett próbáljak meg még minél jobbat összehozni a fontosakból is.
2. Duplázzak érettségi pontszámot és fókuszáljak arra, amit szeretek és írjak mindkettőből minél jobbat, kicsit rosszabb lesz az átlagom a humán tárgyakból ilyen 3-4, és az érettséginél is csak arra törekednék, hogy átmenjek a lényegtelen tárgyakból.
Nekem a 2. jobbnak hangzik, mivel így a fontos tárgyakat rendesen ki tudnám élezni és számomra egyszerűbbnek hangzik, ilyen módon összeszedni 430-460 pontot, mint úgy, hogy mindenből nagyon magasat kelljen elérni és még az is jól jönne ha a jegyek kitűnők lennének. Megvan a személyes véleményem de érdekelne mások véleménye is mielőtt elkezdem rontani az évközi átlagomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!