Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem tudom minek tanuljak. Ese...

Nem tudom minek tanuljak. Esetleg pályaorientációs kérdőíveket továbbtanulással kapcsolatban? Tippek?

Figyelt kérdés

17 vagyok 5 hónap múlva érettségi, valamit tanulni kellene utána, de egyáltalán nem tudom, hogy mi az amivel szívesen foglalkoznék életem végéig és van is hozzá húzásom. Ezért keresek pályaorientációs kérdőíveket továbbtanulással kapcsolatban hátha segíthet valamelyik de a saját tapasztalatokat is meghallgatnék hátha segíthet.

Kétségbe vagyok esve.

2023. jan. 14. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:
67%

Pályaorientációs kérdőívben én nem nagyon hiszek.

Mi szeretnél lenni, csak gondolj vissza a gyermekkorodra vagy az erősségeidre, ott megtalálod a választ. Pl ha jó vagy matekból olyan helyen tudod ezt kamatoztatni ahol kell a matek. Én ebből indultam ki. Már vállalkozni is akarok, így máshova is kell majd jelentkeznem és elvégeznem iskolát. Menetközben is változhat a terv, nem kell kétségbe esni, csak előre kell tervezni és kitűzni a céljaidat.

2023. jan. 14. 13:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Töltsd ki ezt, egyből javasol pár foglalkozást, és elég jó.

[link]

2023. jan. 14. 14:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell feltétlen most 100% ig eldöntened hogy mi leszel. Gondold át hogy miben vagy jó és mi az amit szeretsz csinálni és keress egy szakot ami ebbe az irányba megy.

Én sem tudtam 17 évesen hogy mi akarok lenni, de elmentem a bioinformatika felé mert egy csomó dolog volt benne ami érdekelt, de azt már nem tudtam hogy mit is akarok később dolgozni.

Most pedig főleg programozással foglalkozom, aminek semmi köze a bioszhoz mert rájöttem hogy kutatni nem nagyon szeretnék.

De volt olyan aki sima proginfó után HR es lett mert nem szeretett annyira programozni.

2023. jan. 14. 14:52
 4/6 A kérdező kommentje:
2/3 INTJ-A vagyok viszont bármilyen jellegű reál tantárgyat tekintve mindent elfelejthetek.
2023. jan. 15. 09:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nincs semmilyen képességem reál tantárgyak téren még igazából nagyon humán oldalról sem.
2023. jan. 15. 09:53
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ne tárgy szinten gondolkozz, gondold át hogy általánosságban mi az amit szeretsz és mi az amiben jó vagy. Lehet hogy jó vagy problémamegoldásban, lehet hogy szeretsz a természetben lenni, lehet hogy kreatív vagy jól tudod rendszerezni a dolgokat épp, ezek mind mind köthetőek egy irányhoz.

Az hogy irodalom-töriben nem vagy jó az nem jelent semmit. Technikailag egy HR es képzettséghez is ezek az előfeltételek de a képzésed során nem fogsz ezekkel találkozni.

Reálnál jobban összeköthetőek a gimis tárgyak a valósággal de itt sem célszerű tárgy szinten gondolkodni.

2023. jan. 15. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!