Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan döntsem el hova menjek...

Hogyan döntsem el hova menjek tovább tanulni ha döntésképtelen vagyok?

Figyelt kérdés
Most Január 21-én lesz a felvételi, viszont nem tudok dönteni hogy hova menjek tovább tanulni. A művészet mindig is érdekelt viszont ha azt választom akkor szakgimnázium van a városba ahova csak azoknak ajánlott menni akik fixen tudják milyen irányba szeretnének menni, de ahogy ismerem magam félek hogy később megbánom. Van valakinek ötlete hogy segíthetnék magamnak a döntésben

2023. jan. 12. 18:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Menj egy gimnáziumba! A gimi végére remélhetőleg már el tudod dönteni, hogy mi is akarsz lenni.
2023. jan. 12. 18:37
 2/10 anonim válasza:
74%
Válassz több gimnáziumot, és utólag választhatsz. Én is úgy éreztem először, hogy valami művészeti dolog lenne az, amit szeretnék, de végül speciális matek szakon vagyok. Ez utólag azért is tetszik, mert egy erős gimibe kerültem így, ahol olyanok az osztálytársaim, mint én, szóval jó közösségbe kerültem, mert a magas felvételi elvárás "leszűrte" a társaságot, és tényleg csak a java került be (igaz, én sem szeretek tanulni, házit csinálni, stb., de jó vagyok matekból, értem a dolgokat.)
2023. jan. 12. 18:40
 3/10 anonim válasza:
2 vagyok, az első mondatot pontosítom, nem sikerült megfogalmazni. Előre "mepályázhatsz" több gimnáziumot, és lehet hogy akár 3-ba is felvesznek, ilyenkor döntési lehetőséged van utólag, hogy melyiket választanád.
2023. jan. 12. 18:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Vannak pályaválasztási tanácsadók, Budapesten teljesen ingyenes.
2023. jan. 13. 00:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha nem tudod mi érdekel, akkor általános vagy nyelvi tagozatok megjelölésével nem lőhetsz mellé. Több gimnáziumot is jelölj meg mindenképpen! Legelsőnek a számodra legszimpatikusabbat, utolsónak pedig egy mentősulit. A sorrend fontos.

3-as rosszul tudja, mindenki csak egy középiskolába nyerhet felvételt. Abba a suliba, ahova a felvételi algoritmus a felvételiző prferencia rangsorát figyelembe véve elsőnek be tudja sorolni. Ha ez megtörtént, akkor az összes többi hátrébb rangsorolt tagozatra már nem nyerhet felvételt.

2023. jan. 13. 21:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudtam, mint a hármas. Nekünk tuti úgy volt anno a középiskola választása. Csak az egyetemi felvételinél nem lehetett választani.
2023. jan. 13. 22:44
 7/10 anonim válasza:
3-as vagyok, szerintem úgy van ahogy előzőleg, ill. 6-os írta, legalábbis nekem és az osztálytársaimnak így volt, de lehet hogy 5-ösnek van igaza.
2023. jan. 14. 19:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Felvételi algoritmusról:

[link]

[link]

2023. jan. 14. 19:53
 9/10 anonim ***** válasza:

[link]

Oktatási Hivatal, gyakran ismételt kérdések 8. kérdés

Lehetséges-e több helyre is felvételt nyerni?

Nem. Ha ugyanannak a jelentkezőnek több felvételi kérelmét is elfogadták, a szoftver a tanulót az általa meghatározott sorrend szerint az első olyan tanulmányi területre helyezi el, amelyen az iskola jelezte, hogy felvenné, és egyben belefér a felvehető létszámba. Ezzel párhuzamosan azokról a tanulmányi területekről, amelyek a tanuló által megadott sorrendben hátrébb szerepelnek, a program törli a tanuló jelentkezését.

2023. jan. 14. 20:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Van egy ideiglenes felvételi rangsor az igazi felvétel előtt, ez mutatja, hogy valaki biztosan bejutott-e, vagy még kérdéses. Ha három helyre is bejutna a pontszámával, akkor mindhárom iskola rangsorában szerepel, mint potenciális felvett. Ez után a diák módosíthatja a preferált iskolák sorrendjét, és ezután nyer felvételt az elsőként megjelöltbe, ha a pontszáma elég rá. (Olyan is bekerülhet a suliba, akinek az első lista alapján nem volt biztos, mert a listában előtte levők választhattak másik iskolát.)

Szerintem a hármas és ötös válaszoló között az ideiglenes és végleges felvétel fogalmának zavara történt.

2023. jan. 14. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!